Деца и родители

Още 100 деца влизат в чисто нова градина наесен в Русе

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и директорът на ОДЗ „Снежанка” Екатерина Иванова прерязаха лентата на новата градина
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и директорът на ОДЗ „Снежанка” Екатерина Иванова прерязаха лентата на новата градина

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и директорът на ОДЗ „Снежанка” Екатерина Иванова прерязаха лентата на новата градина днес. Филиал „Снежанка – 2” се намира до блок 4 в кв. „Дружба – 3” и наесен ще посрещне първите 100 малчугани на възраст от 3 до 7 години.
На събитието присъстваха още народните представители от 42 НС Пламен Нунев, Десислава Атанасова и Светлана Ангелова, зам.-кметовете Свилен Иванов и Иван Григоров, председателят на ОбС – Русе проф. Васил Пенчев, общински съветници, директори на детски заведения и др.
Новото ОДЗ е изградено със средства от Община Русе, получени с целево финансиране от МФ през 2012 година в размер на 1 666 666 лева без ДДС.
На откриването днес, деца от обединеното детско заведение изпълниха кратък поздрав към гостите, след което отец Иван и отец Янко отслужиха тържествен водосвет.

Кметът поздрави децата преди старта на церемонията
Кметът поздрави децата преди старта на церемонията

Екатерина Иванова благодари от името на децата и на техните родители за новата придобивка, както и на ПП ГЕРБ за предоставените нови играчки за малчуганите. Кметът Пламен Стоилов припомни, че парите за новата придобивка са дадени именно от правителството на Борисов през 2012-а. Бойко Борисов заяви, че на практика с откриването на нови детски градини, които преди две години са били проектирани и финансирани целево, се решава проблема с местата в забавачниците. „Нашата политика в тази сфера винаги е била да се раждат повече деца, да бъдат гледани и възпитавани по-добре”, допълни Борисов.
След официалните приветствия, гостите на откриването разгледаха новата придобивка за кв. „Дружба – 3”. Бойко Борисов посети и детска градина „Червената шапчица”, филиал „Светилник”, която се намира в кв. „Чародейка – юг” и беше открита официално по-рано този месец.

Общо
Още 100 деца влизат в чиста нова градина наесен в Русе
Заглавие
Още 100 деца влизат в чиста нова градина наесен в Русе
Описание
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и директорът на ОДЗ „Снежанка” Екатерина Иванова прерязаха лентата на новата градина днес
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker