Начало - Деца и родители - Бебетата по-умни от компютри?

Бебетата по-умни от компютри?

Бебетата са по-умни от компютри, твърди изследване

Бебетата са по-умни от компютри, твърди изследване

Американско проучване показва, че бебетата притежават познавателни способности, каквито не могат да демонстрират дори най-умните учени, нито най-усъвършенстваните компютри, пише в. „Сидни морнинг хералд“, цитиран от АСН.

Целта на специалистите от Калифорнийския университет е била да разберат как бебетата взаимодействат със заобикалящия ги свят.
Хората най-вероятно разполагат с толкова по-дълъг период на безпомощност като бебета в сравнение с животните, за да получат достатъчно време за опознаване на себеподобните си и на света. През този период човешкият мозък е особено гъвкав и може да формира нови нервни връзки.
Бебетата са „изследователската и предприемаческа дивизия“ на човешкия вид, тъй като са по-съзнателни по отношение на заобикалящия ги свят от възрастните, обясняват авторите на проучването.
Професор Алисън Гопник съветва родителите да оставят бебета да учат по естествен начин – чрез изследване и любопитство, вместо чрез образователни видеоклипове. Възрастните също могат да се поучат от малчуганите, като гледат света „през детски очи“.
Изследването върху невероятния мозък на бебетата е посветено отчасти и на търсенето на нови начини да се подобри функционалността на учените и компютрите.

Източник: Framar.bg

Бебетата по-умни от компютри?
Американско проучване показва, че бебетата притежават познавателни способности, каквито не могат да демонстрират дори най-умните учени, нито най-усъвършенстваните компютри, пише в. "Сидни морнинг хералд", цитиран от АСН.

Коментари

Преминете на горе