Начало - Деца и родители - Малчугани от детски градини се надбягваха на турнир „Младост”

Малчугани от детски градини се надбягваха на турнир „Младост”

Над 350 състезатели мериха сили на лекоатлетическата писта в Русе

Малчугани от детските градини,  участваха в демонстрационни състезания.

Малчугани от детските градини, участваха в демонстрационни състезания.

За втора поредна година на 1 май в Русе се проведе международният турнир по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст „Младост”. Атракцията на спортната проява станаха малчугани от детските градини, които участваха в денострационни състезания.
Кметът Пламен Стоилов специално приветства децата, а накрая лично им връчи поощрителни награди и медали с пожелание никога да не се отказват от спорта. Турнирът „Младост” след дълго прекъсване през 2013-а отново бе възстановен с идеята да се стимулира масовият спорт сред подрастващите.
В надпреварата участваха над 350 състезатели от 30 клуба от България, Турция, Румъния и Македония. Сред официалните гости бяха бившите шампиони Анелия Нунева и Евгени Игнатов, депутатите Пламен Нунев и Светлана Ангелова.
Едновременно с турнир „Младост” на Градския стадион се проведе и Национален шампионат по лека атлетика за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст. Целта на състезанието бе да се популяризират лекоатлетическите дълги бягания на писта и да се излъчат държавните шампиони за 2014 година в бяганета на писта на 5000 и 10 000 метра. Резултатите от класирането могат да се видят на сайта BGathletic.com.

Малчугани от детски градини се надбягваха на турнир „Младост”
Малчугани от детски градини се надбягваха на турнир „Младост”

Коментари

Преминете на горе