Деца и родители

Класни стаи на открито с алпинеум и еко зони финансират в училища и градини

Класни стаи на открито привличат децата с нови методи на обучение

Класни стаи на открито са хит в училищата
Класни стаи на открито са хит в училищата

Община Русе се включи активно в кампанията на Министерството на околната среда и водите и ПУДООС – „За чиста околна среда – 2016“, под мотото „Обичам природата и аз участвам“. Основен акцент в успешно класираните проекти е поставен върху опазване на околната среда, насърчаване на доброволния труд, повишаване на екологичната култура у подрастващите и отговорно отношение на гражданите към опазване на природните ресурси. Финансиране в рамките на програмата ще получат две училища, три детски заведения и две кметства на територията на Община Русе. Общата стойност на одобрените проекти възлиза на 45 000 лв., като съответно детските заведения и училища получават до 5 000 лв. финансов ресурс, а за кметства програмата отпуска до 10 000 лв.
„Класна стая на открито“ и опитно поле ще бъдат изградени в двора на ОДЗ „Снежанка“. Децата от ЦДГ „Червената шапчица“ ще се възпитават и играят на новоизградени мултифункционални съоръжения. За малчуганите от ОДЗ „Приказен свят“ с. Николово ще бъдат обособени „Био-градинка“ и „Еко-лаборатория“ в двора на детското заведение.

Ще се финансират и подобни еко зони
Ще се финансират и подобни еко зони

Възпитаниците на Немска гимназия „Фридрих Шилер“ ще облагородят дворното си пространство чрез създаване на еко-зона с класна стая и алпинеум. Учениците от ПГСП „Пеньо Пенев“ ще спортуват в еко-зона със спортни съоръжения за стрийт фитнес. Целта е учебно-възпитателния процес да бъде изнесен сред природата с цел приобщаване на децата към „зелената идея“.
В селата Червена вода и Бъзън е предвидено облагородяване и озеленяване на обществени пространства. Крайният срок за финализиране на проектните дейности е 30.10.2016 г.

Общо
Класни стаи на открито с алпинеум и еко зони финансират в училища и градини
Заглавие
Класни стаи на открито с алпинеум и еко зони финансират в училища и градини
Описание
Класни стаи на открито привличат децата с нови методи на обучение. Финансиране в рамките на програмата ще получат две училища
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker