Деца и родители

Огнено шоу, Тони Димитрова и Жана Бергендорф на русенския карнавал

Огнено шоу, Тони Димитрова и Жана Бергендорф на русенския карнавал
Огнено шоу, Тони Димитрова и Жана Бергендорф на русенския карнавал

Тони Димитрова, Жана Бергендорф и „Дивинитас“ – огнено шоу, ще са част от русенския карнавал, който ще се проведе на 19 и 20 юни.

В Карнавала участие ще вземат над 800 души от Полша, Гърция, Румъния и България. Програмата започва още от днес и ще продължи до 20 юни, като събитията ще бъдат разпределени на три сцени: Сцена 1 – пред съдебната палата, Сцена 2 – пред Доходно здание и Сцена 3 – площада пред Общината. Тази година карнавалните шествия ще тръгват от три сборни пункта на 20 юни в 18.30 часа: Лъч 1 – от Държавна опера, Лъч 2 – от РИМ на пл. „Батенберг“ и Лъч 3 – от паметника на „Альоша“.
За първи път в програмата е включен и пленер „Русе – град на свободния дух“ – 2015, който ще се проведе от 16 до 21 юни, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Всеки ден пленерът ще бъде позициониран на различни места, сред които площад „Свобода“, площад „Батенберг“, крайбрежната зона, Парка на Младежта.
На 19 юни, от 18 часа, пред Доходно здание, е организирана карнавална дискотека „Щуротека“, за най-малките, с любимеца на всички деца, русенецът Бате Енчо. От 19 часа, програмата продължава с концерт на Биг Бенд –Русе, отново пред входа на театъра.
На 20 юни, когато на тържествена церемония се предава карнавалния ключ, е планиран концерт от 18 часа на Тони Димитрова и Вокална група „Приста“ – Русе на сцената пред Съдебната палата. От 19 часа е официалното откриване, където кметът на Община Русе ще приветства присъстващите, ще представи краля и кралицата на Карнавала и символично ще предаде ключа на града. Организаторите издадоха кои ще бъдат краля и кралицата на Русенски карнавал 2015. Това ще са миналогодишните победители в конкурса за „Най-атрактивен карнавален костюм“, семейство Петрови.
След официалната част по различните сцени започват да текат изяви. На сцена 1 (пред Съдебната палата) вечерта, от 19.15 часа започва представянето на читалищни групи от област Русе и училищни групи от община Русе. От 21.30 часа започва концерта на нашумялата млада изпълнителка – Жана Бергендорф, а от 22.15 часа, поради огромния интерес на русенци, неповторимите и атрактивни „Дивинитас“ ще се включат в програмата с огнено шоу. От 22.20 часа ще е официалното награждаване, а от 22.50 часа организаторите са подготвили зрелищна заря, с което Русенският карнавал ще приключи.
На сцена 2 (пред Доходно здание), от 19.15 часа, малчуганите ще имат възможност да се изявят както като индивидуални изпълнители, така и като групи от деца от детските градини в Русе. От 20.45 часа ще се проведат конкурси за „Най-оригинална маска“, „Най-атрактивен карнавален костюм“ и „Най-добре маскирано семейство“.
На сцена 3 (площад „Свобода“) по същото време (19.15 часа) участие в карнавала ще вземат представители на танцови формации и индивидуални изпълнения на ученици от училищата. От 21.15 часа любителите на зумбата ще получат своето гарантирано забавление.
На 20 юни феновете на фотографията ще могат да участват в конкурс за най-щура снимка „АЗ СНИМАМ КАРНАВАЛА“. Всеки участник или гост на Карнавала ще може да изпрати своите снимки, направени с телефон или фотоапарат. Единственото необходимо условие е да озаглавите снимката и да изпратите име и координати за обратна връзка: е-мейл или телефонен номер.
Авторите на десетте най-щури и забавни снимки ще получат и парични награди. Снимките ще могат да се изпращат на е-мейл: rusenskikarnaval2015@abv.bg
Крайният срок за изпращане на фотосите е 24 юни, а на 26 юни ще бъдат обявени и победителите. Всички снимки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на ОП „Русе арт“.

Общо
Огнено шоу, Тони Димитрова и Жана Бергендорф на русенския карнавал
Заглавие
Огнено шоу, Тони Димитрова и Жана Бергендорф на русенския карнавал
Описание
Тони Димитрова, Жана Бергендорф и „Дивинитас“ – огнено шоу, ще са част от русенския карнавал, който ще се проведе на 19 и 20 юни.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker