Начало - Деца и родители - Габриела Йорданова ще представя България на детската Евровизия

Габриела Йорданова ще представя България на детската Евровизия

Русенката бе избрана за фаворит както от журито, така и от публиката

12-годишната русенка Габриела Йорданова ще представи България на 13-ото издание на международния конкурс "Детска Евровизия 2015“.

12-годишната русенка Габриела Йорданова ще представи България на 13-ото издание на международния конкурс „Детска Евровизия 2015“.

12-годишната русенка Габриела Йорданова ще представи България на 13-ото издание на международния конкурс „Детска Евровизия 2015“. Това стана ясно след изпълненията на дванадесетте финалисти, сред които бе и Габриела. Тя и още един изпълнител, Иван Стоянов, се оказаха с еднакви точки на първо място, но след решаващия глас на публиката, която избра Габриела, момичето от Русе стана гласът на България, който ще ни представя на конкурса в зала „Арена Армеец“. София става столица на детската Евровизия 2015 на 21 ноември, т.г.
Габриела Йорданова се представи много силно на всички етапи от прослушването за конкурса и направо шашна журито с изпълненията си. Момичето избра изключително трудни песни от репертоара на Кристина Агилера, които изпълни като зряла и абсолютно завършена певица. На финала пък изпя песента на Митко Щерев от филма „Осъдени души“.
Русенката има солиден актив от награди на наши и международни конкурси през последните години. Тя е на сцената от 5-годишна възраст и е добре позната на публиката не само в родния си град. Сред постиженията на Габриела са голямата награда “Italia Music Festival”, гран при “Stars of songs” (2015 г.) – Румъния, гран при “Музикален трофей” (2015 г.) – Букурещ, гран при “Пролетна звезда” (2015 г.), гран при “Златна маймунка” (2015 г.). Втора награда от международен фестивал “Нова музика” (2015 г.). Тя има още участия и награди от конкурси в Беларус, Италия, Унгария, Румъния и Казахстан.
Габриела е ученичка в Националното училище по изкуства в Русе и свири на цигулка. Тя е сред талантливите деца от фондацията на Димитър Бербатов. Брат й Михаел Йорданов пък е шампион по плуване и е най-младият състезател в националния отбор на БГ.

Валентина Караджова

Габриела Йорданова ще представя България на детската Евровизия
Русенката бе избрана за фаворит както от журито, така и от публиката.

Коментари

Преминете на горе