Начало - Деца и родители - Половината бременни българки са със затлъстяване

Половината бременни българки са със затлъстяване

Половината бременни българки са със затлъстяване.

Половината бременни българки са със затлъстяване.

Половината бременни българки са със затлъстяване. Тенденцията очертаха лекарите, взели участие в дискусията „Как да подобрим живота на майките и бебетата, чрез изграждане на стандарти за правилно хранене“.
Според родните медици хората масово не спортуват, а една четвърт от семействата закусват с тестени изделия. Това води до прогресивен ръст на хората със затлъстяване, като проблемът не подминава и бременните жени.
Затлъстяването и излишните килограми не са единственият резултат от нездравословния начин наживот, подчертаха експерти. Прекомерното спазване на диети и консумацията на ограничен кръг от хранителни продукти е не по-малко опасно за бъдещите майки и техните деца.
Недоносените бебета в България са около 11%. Едва половината случаи са медицински, останалите зависят от майките. Една от най-честите грешки е бременните да се хранят само с плодове и зеленчуци. Бъдещите майки, а и техните бебета имат нужда от рационалното хранене изискващо консумацията на разнообразни и пълноценни храни.
Ограничаването на храната по време на бременността често това води до усложнения, които могат да станат причина за преждевременно раждане, недоносеност на бебето и редица други последици върху развитието му в бъдеще. Според специалистите безотговорното отношение на някои бъдещи родители към собственото им здраве дава пряко отражение върху живота на децата им.
Източник: hospital.bg

Половината бременни българки са със затлъстяване.
Недоносените бебета в България са около 11%.

Коментари

Преминете на горе