Деца и родители

Половината бременни българки са със затлъстяване

Половината бременни българки са със затлъстяване.
Половината бременни българки са със затлъстяване.

Половината бременни българки са със затлъстяване. Тенденцията очертаха лекарите, взели участие в дискусията „Как да подобрим живота на майките и бебетата, чрез изграждане на стандарти за правилно хранене“.
Според родните медици хората масово не спортуват, а една четвърт от семействата закусват с тестени изделия. Това води до прогресивен ръст на хората със затлъстяване, като проблемът не подминава и бременните жени.
Затлъстяването и излишните килограми не са единственият резултат от нездравословния начин наживот, подчертаха експерти. Прекомерното спазване на диети и консумацията на ограничен кръг от хранителни продукти е не по-малко опасно за бъдещите майки и техните деца.
Недоносените бебета в България са около 11%. Едва половината случаи са медицински, останалите зависят от майките. Една от най-честите грешки е бременните да се хранят само с плодове и зеленчуци. Бъдещите майки, а и техните бебета имат нужда от рационалното хранене изискващо консумацията на разнообразни и пълноценни храни.
Ограничаването на храната по време на бременността често това води до усложнения, които могат да станат причина за преждевременно раждане, недоносеност на бебето и редица други последици върху развитието му в бъдеще. Според специалистите безотговорното отношение на някои бъдещи родители към собственото им здраве дава пряко отражение върху живота на децата им.
Източник: hospital.bg

Общо
Половината бременни българки са със затлъстяване.
Заглавие
Половината бременни българки са със затлъстяване.
Описание
Недоносените бебета в България са около 11%.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker