Деца и родители

Малчугани от детски градини участваха в зелена мисия

Малчугани от детски градини участваха в зелена мисия
Малчугани от детски градини участваха в зелена мисия

В зелена мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“ взеха участие децата от предучилищните групи в детски градини „Детелина“, „Зора“, „Снежанка“, „Звездица”, „Русалка“, „Незабравка“, техните родители и педагози.

Инициативата се случи в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ в проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. Събитието е посветено на Международния ден на Земята – 22 април, в което участват и приятелите на проекта – децата от „Червената шапчица“. Всяка детска градина е избрала зелени посланици – 10 деца и родители, които гостуваха на други детски градини от проекта с мисия да засадят в двора й дърво и да поднесат дарове със зелени послания.


Децата от детските градини си разменяха гостувания в различните сгради. Специални послания с грижа за Земята, изписани на табели обозначиха засадените дървета, които децата ще отглеждат по проекта и ще завещаят грижата на следващите малки пазители на планетата в детските градини. Гостите и домакините си отправиха музикално-поетични поздрави, свързани с природата и заедно окичиха едно дърво със зелени мечти и послания.

Уникални картички от природни материали изработиха децата
Уникални картички от еко материали изработиха децата

Дейността „Училище по взаимност“ приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и инициативи. С помощта на педагозите, родителите създават нова комуникационна среда, в която образователните дейности по проекта възпитават отношение към природата, родния край, традициите и човешките взаимоотношения.

Общо
Малчугани от детски градини участваха в зелена мисия
Заглавие
Малчугани от детски градини участваха в зелена мисия
Описание
В зелена мисия „Предай нататък жизнената сила на Земята“ взеха участие децата от предучилищните групи в детски градини „Детелина“, "Зора“, „Снежанка“, „Звездица”, „Русалка“, „Незабравка“, техните родители и педагози.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker