Деца и родители

Специалисти анализират – готово ли е детето за училище?

Диагностика за готовността на детето да тръгне на училище ще извършват от началото на месец септември специалистите от Логопедични центрове „Медика”
Диагностика за готовността на детето да тръгне на училище извършват специалистите от Логопедични центрове „Медика”

Диагностика за готовността на детето да тръгне на училище извършват специалистите от Логопедични центрове „Медика”.

За диагностика могат да бъдат записвани първокласници и деца в предучилищна възраст. Основната цел е да се провери нивото на готовност на детето, а при открит проблем, то да бъде насочено за работа със специалист за коригиране или стимулиране на уменията където са констатирани дефицити.
„Важно е да се установи, дали детето е достигнало нивото на „училищна зрялост”. Това не се определя от това да научи цифрите и буквите. Има три основни компонента за психологическата готовност на децата – личностна готовност, изразяваща се в готовността на малчугана да приеме задълженията си на ученик, интелектуална – предполагаща наличието на определен запас от знания и способности и социално-психологическа – включваща качествата, благодарение на които бъдещите първокласници могат да общуват с техните връстници и учители”, коментират логопеди.

В Логопедични центрове „Медика” може да бъде направена диагностика дори на деца на 3-4 годишна възраст за тяхното комуникативно, езиково и графомоторно развитие. Целта е, да се открият децата с риск, те своевременно да бъдат насочени към специални програми за превенция на нарушенията при писането и четенето в първи клас.

Специалисти анализират - готово ли е детето за училище?
Диагностика за готовността на детето да тръгне на училище ще извършват от началото на месец септември специалистите от Логопедични центрове „Медика”
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker