Деца и родители

Седмица на консултантите се провежда в „СВЕТИЛНИК“

Инициативата се организира, за да популяризира и покаже на място възможностите за безплатни прегледи и консултации

Седмица на консултантите се провежда в "СВЕТИЛНИК"
Седмица на консултантите се провежда в „СВЕТИЛНИК“

Седмица на консултантите тече в Здравно-информационния център в сградата на Филиал „СВЕТИЛНИК“ на ЦДГ „Червената шапчица“, изградени по проекта на Община Русе „СВЕТИЛНИК – социално включване чрез единодействие на терапевти и институции за леснодостъпни, нови, интегрирани консултации“. От началото на седмицата в залата за групова работа в Здравно-информационния център се проведе дискусионен форум „Ролята на юридическия консултант за подобряване на семейните отношения“ с модератор Диляна Георгиева, юрист-консултант по проекта. Д-р Симеон Симеонов, гинеколог–консултант по проекта изнесе беседа на тема „Раждането – нормално или оперативно, предимства и недостатъци“. Днес д-р Боряна Тодорова, педиатър-консултант по проекта, разговаря с родители на деца от 0-7 год. за приложението на пробиотиците в детска възраст. Психологът Айтен Мустафова и специалният педагог Наталия Велкова ще завършат седмицата на консултантите с ролева игра за деца и техните семейства, която са озаглавили „Ах, на мама!Ех, на татко! С баба много ми е сладко!“. В рамките на обявеното време центърът може да бъде посетен от всички граждани на община Русе без оглед на целевите групи, за които са предназначени социалните услуги в него. По проекта се предоставят безвъзмездно 4 интегрирани социални услуги: „Здравна консултация за деца“ (от 0 до 3 и от 3 до 7-годишна възраст), „Индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“, „Формиране и развитие на родителски умения“ и „Семейно консултиране и подкрепа“.
Инициативата се организира, за да популяризира и покаже на място възможностите за безплатни прегледи и консултации, за да бъдат представени реализираните досега и предстоящи дейности по проекта. Ще бъдат представени консултантите – педиатър, гинеколог, психолог, специален педагог, юрист, акушерка, медицинска сестра, социални работници и медиатори. Посетителите в Седмицата на консултантите по проект СВЕТИЛНИК ще могат да разгледат специализираните кабинети, залата за групова работа, да разговарят с консултантите и да се запознаят с техните месечни планове и седмични графици за консултации. Специалистите в услугите работят предимно с жители на кварталите „Чародейка“, „Дружба“, „Мальовица“, „Новата махала“ и „Родина“ и представители на целевите групи в общността. Потребителите на услуги в Седмицата на консултантите ще получат информационни материали, ще видят рекламни клипове и презентационни продукти.
Здравно-информационният център в сградата на Филиал „СВЕТИЛНИК“ на ЦДГ „Червената шапчица“ се намира в кв. „Чародейка“, ул. „Тодор Икономов“. Центърът ще бъде отворен през целия ден и ще работи както всеки ден – и с представители на целевите групи по проекта, и с нови потребители.
„СВЕТИЛНИК – социално включване чрез единодействие на терапевти и институции за леснодостъпни, нови, интегрирани консултации“ е проект на Община Русе, на обща стойност 1 340 216,47 лв., безвъзмездно финансиране от Световната банка по Проекта за социално включване на МТСП. В рамките на тези средства е изградена детска градина и здравно-информационен център за интегрирани социални услуги на стойност 1 096 920,44 лв., с обзавеждане и оборудване на стойност 107 245,10лв. и безплатни за потребителите услуги, финансирани по проекта със 136050,93лв.

Общо
Седмица на консултантите се провежда в
Заглавие
Седмица на консултантите се провежда в
Описание
Седмица на консултантите тече в Здравно-информационния център в сградата на Филиал „СВЕТИЛНИК“ на ЦДГ „Червената шапчица“
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker