От природата

Различните видове води – кои са най-добри за здравето ни

Кленовата и водата с артишок са най- здравословните сред всички видове

Но нека да хвърлим един поглед към някои от видовете води, които могат да се открият по рафтовете на магазините за хранителни стоки.
Но нека да хвърлим един поглед към някои от видовете води, които могат да се открият по рафтовете на магазините за хранителни стоки.

Температурата навън започва да расте и много хора увеличават своя прием на вода. Но истината е, че трябва целогодишно да пием вода – дори много преди да сме жадни. Това е интересно, защото има много хора, които не харесват вкуса на водата. Но нека да хвърлим един поглед към някои от видовете води, които могат да се открият по рафтовете на магазините за хранителни стоки.
Кокосова вода – е много полезна за здравето, защото намалява значително теглото, против стареенето е и кръвното налягане с нея също пада. „Кокосовата вода съдържа калий в допълнение към натрия. Самата напитка е магическа, смятат диетолозите. Здравословната диета включва банани, картофи, боб, леща, спанак и папая – всички те осигуряват достатъчно калий,“ казва Андреа Джианколи, диетолог и говорител на Академията по хранене и диетика. Много хора се кълнат в напитката – особено след тренировка за възстановяване. Въпреки това, ако се занимавате с по-напрегната дейност в продължение на повече от час, спортна напитка, вероятно по-добър избор.
Кактусова вода– това е една сравнително нова вода на пазара, но е богата на антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на някои видове рак, за засилване на имунната система, но също така съживява кожата, а и действа като противовъзпалително и предотвратява махмурлука.
Кленова вода – съдържа абсцисова киселина, която се предполага, че помага за контрола на кръвната захар. Друго твърдение е свързано с високия процент на манган (30%), който може да помогне на щитовидната жлеза и здравето на костите.
Вода с артишок – най-малко добавени съставки за постигане на крайния продукт има в нея и нищо изкуствено. Що се отнася до здравните претенции, то просто можем да причислим артишока към суперхраните, съдържащи витамини, минерали, антиоксиданти и електролити, които помагат за детоксикацията на черния дроб, понижаването на холестерола, регулиране на теглото, подобряване на текстурата на кожата и др. Не може да се спори с факта, че артишокът е добър-за-вас зеленчук, но хранително не знаем как може да се сравни чаша вода с цял артишок.
В крайна сметка: Единственото сигурно е, че трябва да хидратираме тялото си, така че ако ви харесва вкуса на всяка от тези води, определено ги употребявайте, но не само, заради това, че са по-здравословни.

Различните видове води – кои са най-добри за здравето ни
Кленовата и водата с артишок са най- здравословните сред всички видове
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker