От природата

Коне обучават мениджъри

Иновативна програма залага на знанието чрез преживяване

Коне обучават мениджъри.
Коне обучават мениджъри.

Коне обучават мениджъри. Сигурно си мислите, че е майтап, че това не може да бъде. Ако е така, грешите, защото компанията „Амейз” наистина предлага иновативна програма по мениджмънт, лидерство и екипна работа, наречена „екипна психология на коня” за обучение чрез преживяване. Нашата нова програма, разработена съвместно с колеги от Англия, съчетава кратка сесия с теория в залата, след което участниците излизат на манежа с конете и виждат нагледно принципите, които са чули. Виждат как конят определя кой е лидер, как се разпределят ролите в „стадото”, каква е първичната реакция към различни действия и поведение, как се решават проблемите. Редица упражнения с конете илюстрират по иновативен начин всеки елемент от преподадената теория и са лична победа за всеки участник, споделят от компанията.
Програмата „Екипна психология на коня“ съчетава теорията, преподавана от експерти, и практиката с коне, които действат на емоцията. Тя поставя участниците в неочаквана ситуация, богата на различни изживявания и предизвикателства. Ангажира интереса, предизвиква съзнанието и изгражда реалност, в която знанията се превръщат в спомен, с други думи в опит. Има и бонус в това обучение- участниците получават една антистресова терапия. Всеизвестно е колко благотворно се отразява на човешкото физическо и психическо здраве общуването с конете.

Програмата „Екипна психология на коня“ съчетава теорията, преподавана от експерти, и практиката с коне, които действат на емоцията.
Програмата „Екипна психология на коня“ съчетава теорията, преподавана от експерти, и практиката с коне, които действат на емоцията.

„Програмата „Екипна психология на коня“ съчетава теорията, преподавана от експерти, и практиката с коне, които действат на емоцията. Отдавна е известна дълбоката връзка, която може да се осъществи между коня и човека. Конят „разбира” човешката реч, има добра памет и нюх към характера на човека. Именно тези негови способности го правят добър фасилитатор.
Отдавна е известно, че сухата теория, преподавана в затворени зали, обикновено няма голям ефект върху аудиторията. Проучванията показват, че по-малко от половината информация, която изрича един лектор, достига до слушателите, по-малко от 25% е разбрана добре и едва около 7% се запомня. Човекът е така устроен, че не може да получи максимума от едно обучение, когато интересът му не е ангажиран, ситуацията е монотонна и предвидима и няма разнопосочни сигнали, които да предизвикат всичките му сетива. Но ерата на тези обучения е към края си. Най-старият и изпитан начин за получаване на опит – научаване чрез преживяване, вече е интегриран в обученията на Амейз ЕООД. И една част от тях се провеждат на манежа. В различни градове на страната.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker