Начало - От природата - Новият хит – пилинг терапия с кафе

Новият хит – пилинг терапия с кафе

Точно така - с утайката от кафето можем да си направим перфектен пилинг на тялото

С утайката от кафето можем да си направим перфектен пилинг на тялото

Открай време кафето се ползва не само като ароматна ободряваща напитка. С утайката от кафето баба полива фикуса на село, някои гледат в бъдещето на чаша кафе, а други го ползват за масаж…
Точно така – с утайката от кафето можем да си направим перфектен пилинг на тялото. Тя оставя кожата копринено мека, освежена и ободрена. В някои кремове, борещи се с целулита има екстракт от кафе, именно заради тонизиращият ефект.
Ако не искаме да харчим пари по салоните за красота, можем да си направим пилинга и вкъщи под душа. Необходимо ни е кафе от машина, но може да се използва и утайка от джезве или тъй нареченото „турско кафе“. Има два варианта на ползване:
• Директно – само кафе
• Смесено – кафе + душ-гел
Ефектът е един и същ и в двата случая. При единия усещате много повече интензивността на кафето. Подходящ е за по-късна пилинг терапия – когато вече сте пробвали смесения вариант.
При смесения вариант кафето се слага в душ-гела. Наситете с кафе толкова, колкото да ви е приятно. Пробвайте с 3-4 пълни супени лъжици.
Използвайте от един до 3-4 пъти в седмицата в зависимост от типа кожа на тялото:
• Мазна кожа – 3 до 4 пъти в седмицата
• Нормална кожа – 1-3 пъти в седмицата
• Чувствителна – 1 до 2 пъти в седмицата
• Суха – веднъж седмично, максимум два пъти + обилна хидратация и подхранване
Сместта може да се използва и за лице, но много внимателно! Кожата на лицето се различава по структура и чувствителност от тази на тялото, затова е препоръчително да се използва с внимание – нежно и без голям натиск. Ако сте любители на пилинг маските може да редувате – веднъж с кафе, веднъж с мед, ефектът е уникален!

Новият хит – пилинг терапия с кафе
Точно така - с утайката от кафето можем да си направим перфектен пилинг на тялото

Коментари

Преминете на горе