От природата

Ядки за здрав черен дроб

Четири вида са идеалните за менюто ни

Всички специалисти съветват хората, които са на диета и като цяло да закусват с шепа ядки, защото това води до намаляване на апетита, но също така и до блестяща коса и нежна кожа.
Всички специалисти съветват хората, които са на диета и като цяло да закусват с шепа ядки, защото това води до намаляване на апетита, но също така и до блестяща коса и нежна кожа.

Яденето на ядки е полезно за организма. Има ядки, които са с по-високо съдържание на мазнини, но този вид мазнини са здравословни за тялото. Всички специалисти съветват хората, дори тези, които са на диета, да закусват с шепа ядки. Това води до намаляване на апетита, а освен това помага за блестяща коса и нежна кожа. Няма спор, че всякакъв вид ядки помагат за намаляване на „лошия“ холестерол, пазят сърцето и черния дроб.
Черният дроб участва във въглехидратната обмяна. В него се извършва дезаминиране на аминокиселините. Можете да си представите, че той поема от кръвта редица вредни за организма вещества и след това успява да ги превърне в неотровни съединения и да ги върне в кръвния ток. Това значи, че нашият черен дроб е всъщност една много сложна система. Ето защо не са рядкост заболяванията на този орган. И за да се избегнат или лекуват такива неразположения, специалистите препоръчват включването на ядки в менюто, защото ядките облекчават стреса на детоксикация на черния дроб.
Ето и няколко причини защо е полезно да ги похапвате:
Тъй като имат дебели черупки, ядките не са храна, която ще ви изложи на токсичност. Точно дебелата им „къщичка“ им позволява да се защитят от различни замърсители, като по този начин  се намалява риска от токсичност.
Те са идеален източник на протеини, освен това са с високо съдържание на антиоксиданти и в тях има ненаситени мазнини. За хората с проблеми с черния дроб и нарушена чернодробна функция, протеинът е много важен. Благодарение на него тялото се сдобива с градивни елементи за оформянето на нови клетки, които възстановяват тъканите. Това всъщност е знак, че имунната система функционира правилно. Антиоксидантите са тези, които помагат за неутрализирането на свободните радикали, които вредят на чернодробните клетки. Ненаситените мазнини са страхотни в това да не позволяват да се натрупат мазнини в черния дроб и помагат в изграждането на здрави клетъчни мембрани около клетките.
Идеалните ядки за черния дроб са:
Бразилският орех – той невероятен източник на селен. Както вече писахме в статията за бразилския орех селенът е особено важен за всеки човек с чернодробно заболяване, защото той го предпазва от увреждане на клетките на черния дроб, укрепва имунитета и спомага за еластичността на тъканите.
Обикновеният орех пък съдържа аргинин, аминокиселина, която помага на черния дроб за детоксикацията на амоняка. В тях също така могат да се открият страхотните омега 3 мастни киселини, които също помагат за детоксикацията на черния дроб.
Пеканови орехи – пък са ядки, в които се открива високо съдържание на витамини и минерали. Още по интересно е, че в тях има една особена форма на витамин Е, наречена гама-токоферол. След проучване е установено, че нивата на гама-токофероли в тялото се удвоява, а нивата на лошия холестерол в кръвта се понижават с около 33%. Ето защо това ги прави основно оръжие в борбата срещу затлъстяването на черния дроб.
Да не забравяме и бадемите. В тях се съдържа много калций, магнезий, витамин Е, селен и влакна. Магнезият е този, които помага за отпускането на кръвоносните съдове. Бадемите са идеални за намаляването на кръвната захар след хранене, което е сътрудник на затлъстяване на черния дроб.
Ето защо тези четири вида ядки са идеални за менюта ни и в борбата с това да имате здрав черен дроб.

Общо
Ядки за здрав черен дроб
Заглавие
Ядки за здрав черен дроб
Описание
Четири вида са идеалните за менюто ни
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker