От природата

Су Джок за здраве и самолечение

Су Джок терапията се прилага при различни заболявания и състояния

Су Джок терапията е създадена през 1980 г от корейския професор Парк Чже Ву.
На 24 януари, сряда в 17.30 ч. в читалнята на втория етаж на Регинална библиотека “Любен Каравелов” ще се състой поредната среща на клуб „Здраве“. Темата този път е „Су Джок за здраве и самолечение“.

На 24 януари, сряда в 17.30 ч. в читалнята на втория етаж на Регинална библиотека “Любен Каравелов” ще се състой поредната среща на клуб „Здраве“. Темата този път е „ Су Джок за здраве и самолечение“. Уникалната южнокорейска лечебна практика ще бъде представена от г-жа Радка Крумова.

Кратка история на Су Джок терапията
Су Джок терапията е създадена през 1980 г от корейския професор Парк Чже Ву. На корейски Су означава „длан”, а Джок – „стъпало”. Той открил, че някои точки от дланите и стъпалата на човек имат връзка с определени органи. Чрез прилагане на леко напрежение, тип акупресура,  и масаж върху тези точки той успял да излекува много пациенти от различни хронични заболявания. Освен стандартния масаж, професор Парк правил масажи със семена, поставял върху точките различни цветове, кристали и мокси. Днес по-популярната част от Су Джок включва единствено масажите, защото хората бързо, лесно и сами могат да я прилагат навсякъде. Методът се смята за едно от най-големите открития в областта на медицината на 20 век.
Су Джок терапията се прилага при различни заболявания и състояния – главоболие, бронхит, астма, язва, гастрит, мигрена, световъртеж и много други. Смята се, че Су Джок терапията може да помогне при паник атаки, депресия, проблеми с гнева и различни страхове.
Помага за облекчаване на болката, както и за справяне с различни здравословни проблеми. Според Су Джок върху дланите и стъпалата ни се намират точки за всички органи в тялото ни.
Влиянието с допир върху тези точки може да помогне за справяне със здравословен проблем. Най-големият плюс на Су Джок е, че няма странични ефекти. Дори да не успеете да повлияете на състоянието си, няма да си навредите.
Семената са източник на живот. Затова и се използват широко в Су Джок терапията. Семената се използват за създаване на напрежение върху определените точки на дланите и стъпалата. Тогава те отнемат болестта и облекчават болките.
Кръглите семена като грах и черен пипер се използват при проблеми с очите, коленете, при главоболие, болки в гърба и ставите.
Семената от бял фасул, особено цветните, се използват за лечение на проблеми с бъбреците и стомаха.
Любопитното е, че след лечение със семената, те може да променят своята форма и структура – да потъмнеят и да станат по-трошливи. Според Су Джок подобна промяна означава, че семето е успяло да извлече болестта на човек и да отнеме болката му.
На 27 януари, събота, от 10.30 ч. в Обучителния център на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ г-жа Радка Крумова ще проведе безплатен семинар по метода Су Джок, по време на който тя ще покаже на участниците различни приложни техники.

Общо
Су Джок за здраве и самолечение
Заглавие
Су Джок за здраве и самолечение
Описание
Су Джок терапията се прилага при различни заболявания и състояния.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker