От природата

Къде се крие този важен колаген?

 

До 25-годишна възраст произвеждаме достатъчно колаген, после този процес се забавя
До 25-годишна възраст произвеждаме достатъчно колаген, после този процес се забавя

Колагенът е от съществено значение за всяка една от човешките съединителни тъкани. Той е задължителен и за кожата ни. Външно, този протеин наподобява спирала, като оплетен в тесни плитки. Но с течение на времето, започваме да разпазаме тези плитки, човешката кожа става отпусната, с бръчки и се свлича. Всяка жена може да провери статуса на колаген в кожата си. За да направите това, просто стиснете горния клепач и да видим как ще реагира кожата ви. Ако тя се възстановява бързо, това означава, че колагенът в тялото е в достатъчна степен. По същия начин, ако кожата се възстановява по-бавно, трябва да се внимава и да се увеличи колагенът, защото иначе ще започне да намалява.

Как можем да забавим намаляването на колагена? Има няколко начина да се справим. Метод едно – да се използват специални козметични средства с колаген. Този метод е подходящ само, ако става въпрос за козметичен ефект. И това трябва да се подчертае, че такава козметика е доста скъпа. Вторият начин – използването на различни фармакологични средства. Като цяло, всички възможни добавки. Но не всеки вярва в тази полза. В този случай ще има и трети вариант – продукти, които включват колаген. В случай на човешкото тяло е налице липсата на колаген, тогава има сериозен риск от заболявания като вродени рахит, латиризъм, остеогенеза, чупливост на костите. Възможно ли е по някакъв начин да се компенсира необходимото количество колаген?

Колаген на фирма АкваСорс
Колаген на фирма АкваСорс

Съществуват различни фармакологични препарати. Те съдържат чист колаген. В допълнение, в природата съществуват продукти, които съдържат не само колаген, но също допринасят за неговото активно развитие при хора. Необходимо е да разберете кои продукти могат да помогнат на човек да си добави колаген. Сьомгата също съдържа не само омега 6 и 3, но и  много колаген. Овесени ядки, грах, ечемик, боб и елда – зърнена култура, в която се включва и колаген. Лук и водорасли – това са растително морски дарове, в които има много различни хранителни вещества. Но най-важното е, че тяхното богатство са различни соли и йод. В случая, че редовно употребявате тези храни, промените ще бъдат видими много бързо: кожата става по-свежа, опъната и еластична. Колагенът съществува в някои месни продукти. И ако в свинско, агнешко и говеждо месо се съдържат много мазнини, например в черния дроб има доста колаген.

Превод от руски език: Полина Иванова

Общо
Къде се крие този важен колаген?
Заглавие
Къде се крие този важен колаген?
Описание
Всяка жена може да провери статуса на колаген в кожата си.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker