Начало - Медицината - Сок от арония и консултация с кардиолог за Световния ден на сърцето в МБАЛ „Медика“

Сок от арония и консултация с кардиолог за Световния ден на сърцето в МБАЛ „Медика“

Нестандартно, със сок от арония, отбелязват Световния ден на сърцето

Сок от арония и консултация с кардиолог за Световния ден на сърцето в МБАЛ "Медика"

Сок от арония и консултация с кардиолог за Световния ден на сърцето в МБАЛ „Медика“

По данни на Световната здравна организация близо 9 милиона души в света, всяка година умират преждевременно от заболявания, свързани с повишеното кръвно налягане, а засегнатите са приблизително един милиард. Все повече спада и възрастта на засегнатите. Най-малко 80% от преждевременните смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания и инсулт обаче могат да бъдат избегнати чрез контролиране на рискови фактори като тютюнопушене, вредна употреба на алкохол, голям прием на сол, липса на физическа активност и повишено кръвно налягане.

Аронията пази сърцето

Аронията пази сърцето

На 29 септември, от 10 до 15 часа, пред сградата на ДКЦ – 2 /бившата „Трета поликлиника“ в кв. „Здравец Изток“ – на ул. „Рига №35/, МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще отбележи Световния ден на сърцето с безплатни консултации с кардиолог и измерване на кръвно налягане. На този ден всеки от нас трябва да се замисли какво може да направи за своето сърце, така че да го направи по-силно и здраво. МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, чрез своите специалисти, ще предостави възможност на желаещите да получат съвет за намаляване на стреса и подобряване на начина си на живот. В рамките на кампанията всеки ще може да дегустира сок от пресни плодове от чиста българска арония – силен антиоксидант с тонизиращ ефект. Сокът от арония е полезен за понижаване на кръвното налягане, според изследване. Трикратното приемане на 50 мл. сок от арония, обогатен с Витамин С всеки ден, спомага за нормализиране и дълготрайно стабилизиране на кръвното налягане при хора с хипертония.
Сокът от аронията се приема като подходящо профилактично средство и при рехабилитация след мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система.

Сок от арония и консултация с кардиолог за Световния ден на сърцето в МБАЛ
Нестандартно, със сок от арония, отбелязват Световния ден на сърцето
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе