Медицината

„Мозъкът” на Хановер

Български неврохирург работи с най-прочутият хирург в Невронаучния институт в германския град

В сърцето на Хановер се намира една болница, която има формата на мозък.
В сърцето на Хановер се намира една болница, която има формата на мозък.

В сърцето на Хановер се намира една болница, която има формата на мозък. И в нея лекуват признати специалисти по неврохирургия. Международният Невронаучен институт осигурява здравеопазване от най-високо ниво при заболявания на нервната система. Там може да попаднете на изключителни медицински технологии и постижения.
Мултидисциплинарният Международен невронаучен институт е събрал на едно място всички лекари по неврология, неврохирургия, неврорадиология, УНГ, ортопедия, които лекуват пациенти с неврологични заболявания. Институтът предлага подход към пациента и се фокусира върху специфични заболявания.
Лекуват се заболявания на мозъка (мозъчни и черепно разположени тумори, артериовенозни малформации, аневризми), на гръбначния стълб (тумори, сирингомиелия, артериовенозни малформации). В болницата лекуват и други проблеми на гръбначния стълб и крайниците – болест на гръбначния диск, фрактури на прешлени, артропатии и заболявания на периферната нервна система (тумори, сплит пареза, травма на нервите).
Специален акцент Международният невронаучен институт поставя върху интердисциплинарното, хирургично и интервенционално радиологично лечение на съдови малформации и тумори на нервната система. В зависимост от индивидуалните потребности на пациентите могат да получават лъчетерапия (например гама-нож), като единствено лечение или като част от цялостния план за лечение.

Професор Самии е излекувал над 20 000 пациенти.
Професор Самии е излекувал над 20 000 пациенти.

В мозъчния център в Хановер работи най-прочутият мозъчен хирург в света- проф. Маджид Самии. Професор Самии е излекувал над 20 000 пациенти. Сред тях и българка – 29-годишна жена с две деца, която имало тумор в мозъка. Нашите лекари не й давали много време живот, но професорът не само спасил жената, а й дал възможност за нормален живот, съобщават през 2011 г. български медии. Повод за този разказ тогава е посещението на светилото в България и участието му в международен форум на неврохирурзите в Правец.
Проф. Самии е с ирански произход, но е немски гражданин. Основател е на уникалната клиника. Освен че е изключителен специалист, той е и много широко скроен – предава своите знания на млади специалисти.
Твърди се, че любимият му ученик и бъдещ професионален наследник е роден, израснал и работил в България. Той е доц. д-р Венелин Герганов. В предаването на бТВ „Тази неделя” д-р Герганов сподели, че е поканен да работи в болницата в Хановер лично от проф. Самии. Първият път отказал, но две години по-късно на медицинска конференция след 3-часов разговор със светилото, българинът приел офертата. Онова, което е специфично за мозъчния център е, че той изгражда съвременна медицинска култура- не е важно просто да махнем тумора на един човек, след операцията той трябва да се социализира и да се чувства така, сякаш преди това не е имал тумор, каза пред водещата Марияна Векилска д-р Герганов. Затова в специализирания център работели и психиатри и психолози. Той обясни още, че за разлика от България, където се прибягва до последните достижения на медицината.

Източници:  www.ini-hannover.de ,  „Тази неделя“ БТВ и chudesa.net

Общо
„Мозъкът” на Хановер
Заглавие
„Мозъкът” на Хановер
Описание
Български неврохирург работи с най-прочутият хирург в Невронаучния институт в германския град
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker