Начало - Медицината - Д-р Дянкова: Не можем да спрем времето, но можем сами да помогнем на кожата си в борбата с възрастта

Д-р Дянкова: Не можем да спрем времето, но можем сами да помогнем на кожата си в борбата с възрастта

Д-р Дянкова

Д-р Дянкова

Д-р Диана Дянкова е специалист по кожни  болести и козметична дерматология, който ще консултира периодично читателите на „Здраве да е!”. Русенката е лекар с дългогодишна практика в бившия кожен диспансер, а по-късно и център по кожни заболявания. Била е началник на Кожното отделение до закриването му. В момента д-р Дянкова работи в частния си кабинет на улица „Мостова” 18 /след Енергото/, където е и секторът по Козметична дерматология, предлагащ различни естетични процедури. С нея може да се свържете и на тел. 0888 33 22 93, както и на сайта www.proderma-bg.com.

В кабинета си д-р Дянкова извършва:

  • Прегледи и лечение на болести на кожа, нокти, лигавици, косми (при деца и възрастни)
  • Лечение на болести, предавани по полов път
  • Криотерапия (лечение с течен азот) – отстраняване на мазоли, брадавици, кожни израстъци
  • Електрокоагулация на кожни образувания
  • Ботокс против мимически бръчки
  • Дермални филъри (пълнители) с хиалуронова киселина за попълване на бръчки – за контур и обем
  • Мезотерапия на лице и шия за кожна хидратация и подмладяване
  • Химически пилинг против акне, повърхностни пигментации, фини бръчки и белези.

Специалистът по кожни и венерически заболявания д-р Диана Дянкова е завършила Медицинския университет в София. Има призната специалност по Кожни и венерически болести и поредица от следдипломни специализации в различни области на дерматологията – микология, криотерапия, лазерите в дерматологията, медицинска козметика и курсове по приложение на Химичен пилинг, Ботокс, Дермални филъри, Мезотерапия със сертификати за правоспособност. Квалификацията си д-р Дянкова поддържа още  чрез участия в национални и международни конференции и конгреси по специалността. В началото на ноември д-р Диана Дянкова бе удостоена с Почетен диплом за заслуги към българската дерматология, връчен й на националната конференция „Софийски дерматологични дни”. Престижният форум  бе посветен на 90-годишнината на Българското дерматологично дружество/БДД/,чиито член е русенката. Освен на БДД, считано за  най-старото специализирано дружество в България,  д-р Дянкова е и член на Европейската Академия по Дерматология и Венерология – EADV , на Сдружението на частнопрактикуващите дерматолози в България, както и на Българското сдружение по естетична дерматология.

Поредната диплома

Поредната диплома

„Според Хераклит: Всичко тече, всичко се променя. А ние? Как се променяме ние, нашият вид и нашата кожа? Не можем да спрем времето, но можем сами да  помогнем  на кожата си в борбата с възрастта, кава д-р Дянкова. А когато, все пак, кожата има нужда от корекции, на помощ идват специалистите с всички включени в арсенала на подмладяването техники – козметични манипулации или лекарските процедури: химичен  пилинг, изглаждане на бръчки с Ботокс и кожни пълнители (филъри), мезотерапия за свежа и тонизирана кожа.

Ето и 5 блиц съвета от д-р Дянкова:

1. Спрете слънчевите бани за тен, особено между 10 и 15 часа! Винаги използвайте фотозащитен крем с фактор над 15. УВ лъчите разрушават еластина в кожата, а без него се оформят бръчки.

2. Спрете пушенето – то състарява! Защото свива кръвоносните съдове и намалява храненето на кожата, но и защото оформя трайна мимика с постоянни бръчки, най-вече около устните.

3. Алкохолът е вреден за кожата. Не прекалявайте!

4. Внимавайте с храненето. Нека приетите храни снабдяват кожата с необходимите и вещества и витамини – А, Е, С, биотин. Яжте свежи плодове и зеленчуци, цитруси, моркови, домати.

5. Поддържайте постоянно тегло, близко да нормата за вас. Бързото напълняване и отслабване състарява!

 

Коментари

Преминете на горе