Медицината

Ранен скрининг за бъдещи майки предлага Медицински център „Медика Експерт“

Добре е да бъде направен ранен скриниг за хромозомно заболяване, като например Синдрома на Даун, което да покаже, дали плодът има увреждане.
Добре е да бъде направен ранен скриниг за хромозомно заболяване, като например Синдрома на Даун, което да покаже, дали плодът има увреждане.

Цялостно проследяване на бременността предлагат на своите пациентки в Медицински център „Медика Експерт”. В гинекологичния кабинет намиращ се в сградата на бившата Стоматология, бъдещите майки могат да се доверят на двама утвърдени специалисти – д-р Светла Христова и д-р Деян Великов.

Проследяването на бременността от първия до последния ден е покрито от НЗОК, а за да се запишете за женската консултация е необходимо единствено направление за специалист от личния лекар.
„Често жените раждат над 30 години. Има случаи когато това става дори над 40. Именно затова е важно, бременността да бъде проследявана от специалист. Добре е да бъде направен ранен скрининг за хромозомно заболяване, като например Синдрома на Даун, което да покаже, дали плодът има увреждане. Решение на родителите е да дали ще понесат товара да отгледат дете, което няма да бъде съвършено, или да прекъснат бременността, докато няма опасност за здравето на бъдещата майка”, коментира д-р Деян Велков.
По време на прегледите се проследява развитието на всички органи на плода. На определени периоди от време се измерва теглото и обиколката на корема на бъдещата майка. Правят се и всички необходими изследвания, за да се проследи както нейното здравословното състояние, така и това на бебето. Периодично, се прави преглед на видеозон. При констатиран проблем с бъдещата майка, се дава направление за хоспитализация в специализирано отделение на болницата.
Най-честите усложнения, които налагат хоспитализация са зацапване и кървене в първите месеци на бременността. Следи се за нивото на плацентата, която ако е ниска вниманието трябва да е голямо, защото в подобна ситуация се крие риск от тежки кръвоизливи.
След седмия месец започват записите на тонове, които са изключително важни, тъй като с тях се следи сърдечният ритъм и дишане на бебето.
Нормата за качване на тегло е 10-12 килограма, но има случаи в които се стига до 30-40 килограма и бременността става по-тежка за износване, а не са изключени и последствия при самото раждане. Именно затова, специалистите препоръчват балансирано хранене и меню, в което са включени пресни плодове и зеленчуци, и редовен прием на месо. Важно е, бъдещите майки да приемат редовно предписаните медикаменти, ако има такива. Препоръчително е, в месеците преди планирана бременност да се приема фолиева киселина. Тя е препоръчителна и в първите месеци от бременността. След четвъртият месец обаче това не е наложително, коментират специалистите.

Общо
Ранен скрининг за бъдещи майки предлага Медицински център
Заглавие
Ранен скрининг за бъдещи майки предлага Медицински център
Описание
Добре е да бъде направен ранен скрининг за хромозомно заболяване, като например Синдрома на Даун
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker