Медицината

Безплатни прегледи за миома на матката в МБАЛ „Медика – Русе”

Безплатни прегледи за миома на матката в МБАЛ „Медика – Русе”
Безплатни прегледи за миома на матката в МБАЛ „Медика – Русе”

Безплатни прегледи на пациентки с диагноза миома на матката ще се правят през цялата следваща седмица в Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”. Идеята на Лечебното заведение е да даде възможност за консултация със специалист в областта. Прегледите ще се правят от доц. Елисавета Вълчева и лекар гинеколог от екипа на МБАЛ „Медика – Русе” между 16 и 18 часа, след предварително записване на телефони 082/830 230 или 0876/ 830 230.

При необходимост пациентките ще бъдат насочени за продължаващо лечение, а при проявено от тях желание и при преценка на специалистите, и към лечение по метода емболизация.
До момента в Лечебни заведения „Медика” са направени 18 подобни интервенции, а състоянието на пациентите се проследява и в момента. Медицинските заключения сочат, че при нито един от тях не е настъпило усложнение след емболизацията. Напротив, състоянието на всички пациенти значително се е подобрило.
Методът емболизация бе въведен в Лечебни заведения „Медика” през миналата година под ръководството на проф. Рареш Никифор от Центрове за върхови постижения ARES, болница Ponderas, Букурещ.
В средата на следващият месец той отново ще бъде в Русе, за да се включи в четвъртото издание на практическия курс „Русенски ендоваскуларни дни”. Форумът, чийто организатор и домакин са Лечебни заведения „Медика” ще се проведе между 9 и 11 октомври и в него ще се включат специалисти от три страни.
Специални гост лектори ще бъдат проф. Джанлука Ригатели от болница „Ровиго”- Италия, с когото екипът на ЛЗ „Медика” си сътрудничи от дълги години и проф. Рареш Никифор. Към тях ще се присъединят още доц. Елисавета Вълчева, която вече е част от екипа на МБАЛ „Медика – Русе” и д-р Кристиян Иванов.
По време на семинара проф. Джанлука Ригатели и проф. Рареш Никифор ще представят най-новите методи за лечение на периферно-съдовата болест и емболизации в различни области. Ще бъдат демонстрирани случаи на живо, като по време на манипулациите, ще има възможност за обсъждане чрез онлайн връзка.

Общо
Безплатни прегледи за миома на матката в МБАЛ „Медика – Русе”
Заглавие
Безплатни прегледи за миома на матката в МБАЛ „Медика – Русе”
Описание
Безплатни прегледи на пациентки с диагноза миома на матката ще се правят през цялата следваща седмица в Многопрофилна болница за активно лечение „Медика – Русе”.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker