Медицината

Безплатно Училище за родители стартира през септември в МБАЛ „Пълмед“

Бъдещите майки ще могат да посещават Отворените врати и да се срещнат със специалисти в областта

Безплатно Училище за родители ще стартира на 4-ти септември в едно от най-модерните частни здравни заведения в Пловдив МБАЛ „Пълмед“.
Безплатно Училище за родители ще стартира на 4-ти септември в едно от най-модерните частни здравни заведения в Пловдив МБАЛ „Пълмед“.

Безплатно Училище за родители ще стартира на 4-ти септември в едно от най-модерните частни здравни заведения в Пловдив МБАЛ „Пълмед“. Там бъдещите майки ще могат да научат от специалистите на болницата за всички по-важни аспекти от бременността, раждането и появата на новороденото. Лекциите ще се провеждат всеки четвъртък от 17:30ч. в Конферентната зала на ет.7 в Блок А на МБАЛ „Пълмед“.
Преди всяко обучение, което ще е с продължителност от 13:00 до 17:00ч., бъдещите майки ще могат да посещават Отворените врати, които лечебното заведение организира в отделението по акушерство и гинекология, и неонатология като се запознаят с условията в него и се срещнат с различни специалисти в областта.
Първата лекция в Училището за родители ще бъде посветена на темата за психоемоционалното състояние на майката по време на бременността, пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Тези теми те могат да обсъдят със завеждащия АГ отделението в болница „Пълмед“ д-р Спас Патишанов. Какви са предимствата и недостатъците на различните видове упойки по време на раждането ще разкрие на бъдещите родители анестезиологът д-р Димитър Димитров на 11-ти септември. Интересна обещава и да е лекцията на 18-ти септември, която ще е посветена на въпроса, който най-много вълнува бъдещите майки “Как да родим- нормално или секцио?“. Завеждащият АГ отделението д-р Спас Патишанов и АГ специалистът д-р Горан Радински ще разяснят пред бременните дами. Извличането и съхранението на стволовите клетки пък ще е темата, която ще се обсъжда в лекция на 25-ти септември. Този актуален въпрос ще коментира гост лектор от тъканната банка „САДАСА 2007“.
Неонатологът д-р Мирослав Вълчев пък ще разкрие какви са първите грижи за новороденото и неговата кожа, както и кои са първите задължителни ваксини в имунизационния календар на новороденото в лекции на 2-ри и 9-ти октомври. На 16-ти октомври специалистът ще обсъди с бъдещите майки и въпроса за правилните стъпки при кърменето и захранването на бебето, а чрез какви диетични мерки могат да се преодолеят леките храносмилателни проблеми като колики, регургитации, запек и др. ще коментира завеждащ отделението по детски болести в МБАЛ „Пълмед“ д-р Таня Данева на 23-ти октомври. Предпоследната тема от цикъла лекции ще бъде посветена на най-честите здравословни проблеми през първата година. За тях бременните ще могат да разговарят с неонатолога д-р Константин Колишев на 30-ти октомври.
Първата сесия от лекции в безплатното Училище за родителите на МБАЛ „Пълмед“ ще завърши на 6-ти ноември с лекция посветена на темата за физиологията и психологията на новороденото, която ще бъде водена от д-р Колишев

Безплатно Училище за родители стартира през септември в МБАЛ „Пълмед“
Бъдещите майки ще могат да посещават Отворените врати и да се срещнат със специалисти в областта
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker