Медицината

„Надежда” през май ще приюти деца и младежи с увреждания

С 600 хил. лева европейска помощ те ще имат близка до семейната среда

Ден на отворените врати се проведе в дом „Надежда”.
„Надежда“ ще приюти деца и младежи с увреждания

Ден на отворените врати се проведе в дом „Надежда”, един от трите центъра в Русе за настаняване от семеен тип на деца и младежи до 18 години.Точно на Велики четвъртък екипът на проекта „Нашите деца- наша отговорност” запозна местната общност със социалните услуги, които ще предоставя.
В началото на май в „Надежда” ще намерят подслон и топли грижи деца и младежи от 3 до 18 години с увреждания, лишени от свое семейство. Жители на квартал „Здравец-Изток”, възрастни хора от Дневен център на фондация „Трета възраст” и представители на различни институции гледаха филм, посветен на грижата за деца с увреждания. В трите русенски центъра от семеен тип те ще имат шанса да получат възможност за пълноценно физическо, емоционално и познавателно развитие. Деца от единия център, известен като Розовата къща, изнесоха кратко представление, а пенсионери от фондация „Трета възраст” поздрави гостите с няколко песни.
Проектът „Нашите деца- наша отговорност” е на стойност малко под 600 000 лева и се финансира по ОП „Развитие на човешките ресурси по схемата „Да не изоставяме нито едно дете”. Неговата цел е да предостави на децата и младежите живот в близка до семейната среда, което е от голямо значение за тяхното здраве и развитие.В навечерието на Великден инициативата на екипа на направи гражданите съпричастни към съдбата на нуждаещите се, е изключително благороден християнски жест към нашите деца.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker