Медицината

Хормонално изследване на преференциална цена в лаборатория „Здраве“

Балансът между шест важни хормона определя качеството на нашето здраве

Хормонално изследване на преференциална цена предлага лаборатория „Здраве“
Хормонално изследване на преференциална цена предлага лаборатория „Здраве“

Изследване на Пакет от полови и щитовидни хормони на промоционална цена пусна лаборатория „Здраве“. 20%-ното намаление за това хормонално изследване важи от началото на декември и ще продължи до 8 март 2016-а година. Пакетът включва шест важни за мъжа и жената хормони, които са взаимносвързани и от чиито баланс зависи здравословното състояние на човека. Това са :

ПРОЛАКТИН

ЕСТРАДИОЛ

LH и FSH-хормони

ТЕСТОСТЕРОН

и

TSH-хормон

Всеки човек, който иска да провери нивото им, както и всеки, който страда от някакво заболяване, свързано с тях, може да си направи профилактично изследването в лабораторията, ръководена от д-р Розина Мирчева. Става въпрос за редица заболявания, като: стерилитет и при двата пола, нарушения на менструалния цикъл, затлъстяване, заболявания на щитовидната жлеза, нервно напрежение, сърцебиене и др.
Самите изследвания могат да се направят, както в някои от филиалите на Самостоятелната медико-диагностична лаборатория „Здраве“-Русе, така и в централата й на улица „Николаевска“ 66.
За да се направят хормоналните изследвания не е необходимо направление от лекар. Резултатите излизат в деня на изследването и с тях пациентът отива при съответния лекар-специалист.

Какво знаем за въпросните хормони?

ПРОЛАКТИНЪТ, например, е хормон, който се произвежда и секретира от предната част на хипофизната жлеза. Отговорен е за производството на кърма у жената. Свръхотделянето на пролактин пък е причина за нередовната овулация и за проблеми при имплантиране на ембрион в матката.

ЕСТРАДИОЛЪТ играе ключова роля при оформянето на женското тяло. Той е хормонът на красотата, отделя се от яйчниците и отговаря за еластичността на кожата и плътността на костите, казва д-р Дарина Михайлова. На него се дължат женствеността и раздразнението при нежния пол. Естрадиолът участва в регулирането на менструалния цикъл и особеностите на сексуалното поведение и либидото при жените. Този хормон регулира и обменните процеси в костната тъкан. Въпреки че естрадиолът е в групата на женските хормони, той се намира и в мъжкото тяло, само че в други референтни стойности. Недостигът му е причина за стерилитет у мъжа.

Хормоните LH и FSH, наречени Лутеинизиращи и Фоликулостимулиращи, влияят върху яйчниковите структури и производството на женските полови хормани. LH стимулира секрецията на прогестерона, а FSH на естрогена. При мъжете хормонът LH участва в произвеждането на тестостерон и образуването на сперма.
Балансът обаче между хормоните LH, FSH и Пролактин е много важен и определя нашето нервно-психическо равновесие. Ако равновесието между тях е нарушено, то води до СТРЕС в организма.

ТЕСТОСТЕРОН е мъжкият полов хормон. При мъже той е в по-голяма концентрация, но и при двата пола регулира либидото, мускулната маса, води до увеличаване производството на еритроцити и защитава от остеопороза.

Изследването на хормона TSH пък е най-добрият тест за оценка на работата на щитовидната жлеза. Изследването на този хормон се препоръчва да се прави на всеки пет години, като се започне на 35-годишна възраст.
Специалисти отчитат повишена заболеваемост у нас, свързана с нарушеното функциониране на щитовидната жлеза. Лекарите констатират още високи стойности на Пролактин при млади хора, водещи до увеличаване на телесната маса, както и до проблеми, свързани със забременяването.

Автор: Валентина Караджова

Общо
Хормонално изследване на преференциална цена в лаборатория „Здраве“
Заглавие
Хормонално изследване на преференциална цена в лаборатория „Здраве“
Описание
20%-ното намаление за това хормонално изследване важи от началото на декември и ще продължи до 8 март 2016-а година.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker