Медицината

Италиански лекар демонстрира нови техники в „Медика Кор”

Д-р Джанлука Ригатели гостува в Русе за шести път, обучава лекари и оперира

IMG_4161Наши и чужди лекари усъвършенстват нови техники в Русе, благодарение на италианския интервенционален специалист д-р Джанлука Ригатели. Той е в крайдунавския град за шести път по покана на д-р Кирил Панайотов, управител на болница „Медика Кор”.
Д-р Ригатели от „Ровиго дженеръл хоспитъл“ в Италия бе сред основните лектори по време на семинара „Русенски едноваскуларни дни”, който се провежда за втори пореден път. Освен лекции, представени от различни специалисти, участниците в обучението имаха възможност да наблюдават пряко излъчване на интервенции в два поредни дни. На семинара са коментирани и различни ситуации, които биха могли да възникнат при този вид лечение.
Д-р Ригатели подчерта, че в „Медика Кор” има много добра апаратура и база като цяло, а и подобни форуми са изключително полезни за всички негови колеги. По време на пресконференция с италианския професор днес стана ясно, че наред с лечение на запушени артерии на долните крайници или в областта на таза, се очаква да започнат и интервенции, свързани с мозъчните кръвоносни съдове. Това ще се случи в началото на следващата година, когато д-р Ригатели отново ще гостува в Русе. IMG_4164
Доц. Добрин Василев, който също е сред лекторите, коментира, че у нас хората са меко казано незаинтересовани от здравето си и понякога отиват при лекар в последния момент. А тогава обикновено не може да се помогне. „В Европа такива пациенти се срещат много рядко, а при нас е абсолютно ежедневие. Българинът ходи на доктор, когато е много зле, но докторът не е Господ”, каза доц. Василев и призова хората да се грижат за здравето си преди и следоперативно. Катя Коджабашева допълни, че в „Медика Кор” пациентът получава адекватно и пълно лечение, а не само локално или частично, както обикновено се получава у нас. Призивът на всички медици бе хората да не изчакват, а да се обръщат към специалисти навреме.

Мария Иванова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker