Деца и родителиМедицината

Немски специалист по аутизъм ще гостува в Русе

Проф. Бозов по време на първото му идване в русенското студио за хипербарна оксигенация
Проф. Бозов по време на първото му идване в русенското студио за хипербарна оксигенация

Немски лекар, специалист в областта на аутизма, ще гостува в русенското Студио за хипербарна оксигенация.

Доктор Едуард Рослер ще изнесе лекции и ще преглежда пациенти в продължение на два дни. Гостуването му в Русе, както и в столицата, е планирано за началото на следващата година и е по покана на сдружение „Всяка дума“-София. Новината за д-р Рослер „Здраве да е“ научи от собственика на русенската барокамера арх.Ралица Герганова, която подчерта, че немският гуру в аутизма идва за четири дни у нас и освен столицата, Русе е единственият град, в който той ще консултира.
Д-р Рослер управлява една от много малкото лаборатории в Европа, които предлагат панели от изследвания и терапевтични програми за деца в аутистичния спектър, изследват микробиома, невротрансмитери в черва, чревна пропускливост.

Студиото за хипербарна оксигенация в Русе, създадено от семейство Ралица и Светлин Герганови, започна работа към средата на юни 2018-а и близо пет месеца вече продължава да обслужва деца и възрастни. До момента през сеанси в барокамерата са минали 60 деца с различна симптоматика от аутистичния спектър, както и 25 възрастни с различни заболявания, като инсулинов диабет, множествена склероза и др. Напливът на русенци към хипербарната терапия е голям и графикът на студиото е запълнен за месеци напред. В момента записваме за декември и януари 2019-а година, казва арх. Герганова. Тя добави, че Студиото за хипербарна оксигенация-Русе вече е член на Българското дружество по авиационна, космическа и морска медицина и че приемът му е осъществен по време на XII конференция на организацията.
„Здраве да е“ припомня, че този вид терапия се нарича хипербарна оксигенация и означава подаване, чрез маска, на чист кислород в среда с повишено налягане. Методът е познат от края на 18 век ,но в днешно време видни специалисти, учени и лекари са доказали приложението му в различни аспекти на медицината. Хипербарната оксигенация е вдишване на 100% чист кислород в среда под налягане, при което кислородът прониква до всичи части на тялото, включително до всички негови увредени тъкани и органи, като по този начин то започва да поддържа своя собствен лечебен процес и на практика да се самолекува. Седмици след старта на хипербарната терапия в Русе, в студиото дойде проф. Христо Бозов, който консултира голям брой майки.

Валя Караджова

Общо
Немски специалист по аутизъм ще гостува в Русе
Заглавие
Немски специалист по аутизъм ще гостува в Русе
Описание
Немски лекар, специалист в областта на аутизма, ще гостува в русенското Студио за хипербарна оксигенация.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker