Медицината

Нова апаратура в лаборатория „Здраве“ подобрява диагностичния процес

Медицинската техника дава точност и бързина на изследванията, пести време и консумативи

Нова апаратура в лаборатория „Здраве“ подобрява диагностичния процес
Нова апаратура в лаборатория „Здраве“ подобрява диагностичния процес

Лаборатория „Зраве“-Русе вече е с изцяло обновена апаратура за масови изследвания. Предимствата на новата медицинска техника, която работи в лабораторните сектори „Хематология“, „Имунологични изследвания“ и „Инфекциозна диагностика“, са две. С апаратурата се постига точност и бързина на изследванията, икономисват се реактиви и материали за работа. Управителят на лаборатория „Здраве“ д-р Розина Мирчева уточнява, че новата техника, френско и немско производство, е изцяло инвестиция на самата лаборатория и има за цел да подобри диагностичния процес.

Заедно с новата апаратура, в лабораторията се обновяват и работните места в  секторите на „Здраве“
Заедно с новата апаратура, в лабораторията се обновяват и работните места в секторите на „Здраве“

Успоредно с въведената нова техника, в лабораторията е въведен и нов метод за изследване скоростта за утаяване на еритроцитите/СУЕ/. С негова помощ резултатът от изследването е готов за 20 секунди, докато преди е бил необходим един час. До момента е подменена около 80 на сто от лабораторната техника, но процесът на обновяване продължава. Предстои разширяване на сектора за ДНК-анализи с включването в тях на два нови показателя за изследване: гонококи и трихомони. Времето за анализи в микробиологичния сектор ще бъде сведено до минимум със закупуването на апаратура, която ще позволи резултатите от пробите, които се чакаха от 24 до 48 часа, да бъдат готови в рамките само на 4. Това е особено важно за тежкоболни пациенти, нуждаещи се от спешни мерки.
Заедно с новата апаратура, в лабораторията се обновяват и работните места в секторите на „Здраве“. Промяната обхваща не само интериора и техниката, но и външния вид на медицинския персонал, който е с нови цветни униформи. Различните униформи повдигат настроението на пациентите и действат успокояващо, смятат от лаборатория „ Здраве“. С новата апаратура се надяваме да подобрим качеството си на работа и да сме по-полезни на всички медицински специалисти, които ползват нашите изследвания, казва д-р Розина Мирчева.

Автор и снимки: Валентина Караджова

Общо
Нова апаратура в лаборатория „Здраве“ подобрява диагностичния процес
Заглавие
Нова апаратура в лаборатория „Здраве“ подобрява диагностичния процес
Описание
Заедно с новата апаратура, в лабораторията се обновяват и работните места в секторите на „Здраве“.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker