Медицината

„Софиямед“ с модерен неврохирургичен операционен блок

В болницата вече ще извършват по две спешни операции наведнъж

Новият операционен блок е оборудван и с последно поколение апаратура
Новият операционен блок е оборудван и с последно поколение апаратура

МБАЛ „Софиямед“ вече разполага с обновен операционен блок в отделението по неврохирургия, става ясно от сайта на модерното лечебно заведение. Така операционните зали в корпуса стават две, което според завеждащият отделението д-р Емил Кръстев ще позволи на екипа да извършва оперативните интервенции без всякакво времево натоварване.

Новият операционен блок е оборудван и с последно поколение апаратура, благодарение, на която специалистите от болницата ще извършват спешни операции и то по две наведнъж. Корпусът разполага и с два операционни микроскопа от най-висок клас, собствена ренгенова апаратура и всички необходими други апаратури по съвременен стандарт в съответствие с изискванията на световната федерация на неврохирурзите за добра клинична практика.

От началото на 2013г. в отделението по неврохирургия на болница „Софиямед“ са извършени над 500 операции, сред които такива с най-висока сложност от всяка област на неврохирургията. Единствено в България в болничното заведение се извършват рутинно мозъчно – съдови байпас операции, като се колаборира с едни от най-известните неврохирургични клиники в Европа. А съвместно с други специалисти от болницата вече е въведена и ендоваскуларната неврохирургия.
Най-младата неврохирургична клиника в България с история едва от година и половина вече се нарежда сред най-търсените неврохирургични звена в страната. Екипът от неврохирурзи ръководен от д-р Емил Кръстев е с изградени високи умения, придобити във водещите университетски клиники в София и страната. Членовете на екипа имат завършени редица специализации в европейски клиники. Отделението по неврохирургия в болница „Софиямед“ разполага с 25 болнични легла, условията за престои, на които е сред най-добрите в цяла България. Отделението е с най-високото 3-то ниво на компетентност според българските медицински стандарти, за което е официално акредитиран. Работи се по всички здравни пътеки за неврохирургия със здравната каса.

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker