Медицината

Кои са най-честите причини за появата на разширени вени?

Смята се, че в съвременния свят от разширени вени страдат около 50 % от хората.
Смята се, че в съвременния свят от разширени вени страдат около 50 % от хората.

Разширените вени са заболяване, което се характеризира с разширение, увиване и удължаване на вените.
Те могат да се появят навсякъде във венозната система по тялото: в долната част на хранопровода, в аналната област – хемороиди, но най-честото място са по долните крайници и то в подбедрицата.
Честотата на заболяването е изключително висока. Смята се, че в съвременния свят от разширени вени страдат около 50 % от хората. При жените се среща малко по-често. За съжаление заболяването често остава недиагностицирано и ненавременно лекувано, което довежда до сериозни последици.
Когато продължително време стоим на едно място, без движение на краката, кръвта забавя своето движение и се задържа в най-ниско разположените части, ако сме прави или седнали, то това са краката. Повишеното налягане във вените от кръвния застой, довежда до отпускане на венозната стена и тогава венозните клапи не могат да функционират правилно. Вследствие на това, част от изпомпаната кръв се връща обратно надолу и това довежда до образуването на разширените вени.
Причините за разширените вени се крият не само в съвременния начин на живот, който е доста заседнал, но и са еволюционно предопределени. Човек, изправяйки своето тяло е поставил в изключително неблагоприятни условия кръвообращението на долните си крайници. Това важи особено за венозната система, където движението на кръвта се извършва в съдове, в които няма налягане.
Съвременните условия на труд и живот, постиженията на техническата революция значително промениха и намалиха движението на човека.

Най-честите причини за появата на разширени вени са:
професионално увреждане, наследственост, наднормено тегло, травми,бременност, термични въздействия, възраст, пол.
Много хора с разширени вени нямат никакви симптоми, но пък обикновено търсят помощ от естетични съображения.
Разширените вени имат два стадия на протичане.
В начален стадий на заболяването може да минете без лекарства, т.е да опитате първо специалните за целта кремове и мехлеми. Вече има толкова много видове, че изборът е богат. А най-новото в това отношение е специален тонизиращ охлаждащ крем за крака. Той съдържа много полезни компоненти, включително екстракт от конски кестен, етерични и подхранващи масла. Помага отлично на бъдещите майки и жените в рискова група.
В по-късни стадии на заболяването се използват по-силни мехлеми и кремове. Съществуват и таблетки,които укрепват вените. Ако специалистът реши, може да ви предпише. И не на последно място е начинът на хранене. Наблягайте на продукти, богати на растителни антиоксиданти и аскорбинова киселина (витамин Ц),защото тези вещества укрепват стените на кръвоносните съдове.

Какво още?:
ДЕТРАЛЕКС-филмирани таблетки
Флавоноидна фракция, пречистена и микронизирана (количество, съответстващо на флавоноиди, изразени като Хесперидин: 10%; Диосмин: 90%).
Този лекарствен продукт се отпуска без лекарско предписание. Независимо от това е необходимо да приемате ДЕТРАЛЕКС внимателно, за да получите възможно най-добри резултати от лечението с него.

ЛИОТОН 1000 гел 50 гр.
Това е продукт под форма за външно приложение, поради което е показан за лечение, самостоятелно или в комбинация със системна терапия, при възпалителни или травматични състояния, които се повлияват благоприятно от лекарства с противосъсирващо, противовъзпалително действие.

ВАРИКСИНАЛ – таблетки и крем
За облекчаване на симптомите при хронична венозна недостатъчност: оток, болка, „уморени крака“.

ДИОСМИНОЛ таблетки
Той подобрява тонуса на венозната стена и циркулация на кръвта в долните крайници.

Източник: https://www.astraruse.com/index.html

Общо
Кои са най-честите причини за появата на разширени вени?
Заглавие
Кои са най-честите причини за появата на разширени вени?
Описание
Смята се, че в съвременния свят от разширени вени страдат около 50 % от хората.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker