Медицината

Каква е нашата кожа на лицето, разкрива нов 3D апарат

Скенер диагностиката позволява да се види в дълбочина има ли проблеми

Капилярната мрежа на нашата кожа.
Капилярната мрежа на нашата кожа.

Красотата изисква време и пари. Но преди всичко тя се крие в нашето здраве. Все по-вече и по-достъпни продукти могат да достигнат до нас за различни проблеми на кожата на лицето. Фон дьо тенът, ружът, сенките и спиралите за мигли са само допълнение, защото ако нашата кожа не е чиста, е невъзможно да изглеждаме добре. Тук обаче е хубаво да си зададем въпроса знаем ли точно каква е кожата на лицето ни и можем ли да дефинираме с точност проблема? А можем ли да проверим имаме ли наченки на пигментни петна, дали кожата ни е добре хидратирана, дали не е станала твърде суха и чувствителна? Но взирайки се в огледало след огледало, няма да открием отговора на тези въпроси.

Разрешението ще намерим в една иновативна американска технология, която може да ни даде пълна информация за състоянието на епидермиса. Става въпрос за скенер диагностика, която представя 3D модел на кожата. Скенер диагностиката позволява да се види в дълбочина какво се случва в кожата, да се разберат проблемите и те да се предотвратят навреме. От резултата на изследването може да се прецени състоянието на пациента и да бъде изготвена индивидуална програма и план за лечение, в случай че има проблем.
Това революционно технологично чудо е от полза не само за специалистите, но и за самите пациенти. След изследването остава фото документация, която е доказателство за първичното състояние на кожата. Тя стои в личното компютърно досие на всеки пациент. Така след време, хората могат да проследят дали състоянието им се е подобрило или влошило. Повторното прилагане на теста ще даде тези отговори.

Скенер диагностиката позволява да се види в дълбочина какво се случва в кожата, да се разберат проблемите и те да се предотвратят навреме.
Скенер диагностиката позволява да се види в дълбочина какво се случва в кожата, да се разберат проблемите и те да се предотвратят навреме.

За тези, които се притесняват за процедурата, трябва да знаят, че изследването е напълно безвредно, безболезнено и отнема време между 20 и 30 минути.Тестът се прави, като пациентът поставя брадичката си върху специално пригодена стойка и си затваря очите. Апаратът не уврежда зрението, затова не са необходими предпазни очила. Системата сканира кожата и прави две последователни лицеви изображения. Софтуерът бързо обработва информацията и човек може нагледно да види 3 D моделите на кожата. След това работата на лекаря е да разясни подробно получените резултати и да изготви индивидуален план за лечение или за превенция.
Апаратът работи със софтуер, който позволява да се видят визуално дори и най-незабележимите несъвършенства по кожата. Той прави две последователни лицеви изображения, които показват положението в дълбоките слоеве на кожата.
Със скенер диагностиката могат да се разкрият скрити пигментации, които не са видими с просто око и показва съдовата компонента – т. е дали имаме разширени кръвоносни съдове в дълбочина. Ако си човек си направи такъв тест може да разбере как е хидратирана кожата ни по зони, което се определя от количеството на хиалуроновата киселина и да научим имаме ли разширени пори. Този нов апарат прави модел на текстурата на кожата и бръчките, като показва как изглежда колагено-еластиновата мрежа.
След като вече знаем данните за кожата на лицето си, изборът на правилната козметика е лесен, защото зависи от предпочитанията и личния ни избор.

Общо
Каква е нашата кожа на лицето, разкрива нов 3D апарат
Заглавие
Каква е нашата кожа на лицето, разкрива нов 3D апарат
Описание
Със скенер диагностиката могат да се разкрият скрити пигментации, които не са видими с просто око и показва съдовата компонента – т. е дали имаме разширени кръвоносни съдове в дълбочина.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker