Медицината

С 55 млн. лева превръщат Панагюрище в град на здравето

„Асарел Медет”, Общината и екип от лекари изграждат модерен онкоцентър, който ще предоставя по-евтини услуги, отколкото в Турция и Германия

Така ще изглежда болницата в Панагюрище до няколко месеца
Така ще изглежда болницата в Панагюрище до няколко месеца

До няколко месеца Панагюрище ще се превърне в град на здравето. Това заяви д-р Михаил Михайлов на семинара „Лечение леге артис в условията на здравна реформа”, който се проведе в курорта „Албена“ и е организиран от Фондация МОСТ (Медии, Общество, Семейство, Традиции). Както е известно, през април започна строежа на модерен медицински комплекс в града, в който през следващите няколко месеца ще бъдат вложени около 55 милиона лева.
Болничният комплекс ще има 268 легла и 520 души медицински и немедицински персонал. Той ще претендира да предоставя по-евтини услуги, отколкото в Турция и Германия, а качеството на лечението ще е дори на още по-високо ниво, уверява д-р Михайлов, който е един от инициаторите на проекта в родния си град. Комплексът включва реконструкция на сега съществуващата болница „Събо Николов“.

Д-р Михаил Михайлов
Д-р Михаил Михайлов

„Комплексът се реализира чрез уникално за българското здравеопазване публично-частно финансиране. В дружество участват както минната компания „Асарел Медет” и община Панагюрище, така и лекари, работещи в МБАЛ „Събо Николов“. Една от нашите основни цели е да превърнем Панагюрище в център за медицински туризъм, какъвто сега наблюдаваме основно към турски клиники. Нашето предимство ще са по-конкурентни цени и технологии, които са от по-ново поколение спрямо работещите в Турция“, разказа по време на семинара д-р Михайлов. По думите му Панагюрище ще привлича още и с модерен плувен комплекс, както и с тенис кортове и ледена пързалка.
Според проучванията на инвеститорите най-новите методи на лъчелечение на български граждани в този комплекс биха спестили на държавата по над 1 млн. лв. годишно на всеки 50 пациенти. Болницата в Панагюрище е първата в страната, която сама ще плаща стипендии на медици. Ще бъде финансирано обучението на стажантите и медиците в България и чужбина.
„Панагюрище ще се прочуе не само с черешовото топче и с панагюрското съкровище, а и със своята болница – лидер в областта на онкологията“, категоричен е д-р Михайлов .
Той допълни, че в самата болница пък ще бъдат осигурени всичките четири компонента на медицинското обслужване – профилактика, диагностика, лечение и рехабилитация, покривайки 100 % от процеса на лечение на онкоболни пациенти.

 

С 55 млн. лева превръщат Панагюрище в град на здравето
До няколко месеца Панагюрище ще се превърне в град на здравето. Това заяви д-р Михаил Михайлов на семинара „Лечение леге артис в условията на здравна реформа”
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker