Новини

100 щангисти от страната в седмото издание на Купа Русе

Тежкоатлетите от ТСК – Русе с рекорден брой титли от Държавното първенство
Седмото издание на ежегодния турнир по вдигане на тежести Купа Русе ще се проведе на 21 април

Седмото издание на ежегодния турнир по вдигане на тежести Купа Русе ще се проведе на 21 април.

Надпреварата ще се състои в зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Тази година турнирът е посветен на 20 години от създаването на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, които са домакини на събитието.
Състезанието ще започне в 9 часа сутринта. В него ще се включат близо 100 млади щангисти от Русе, Добрич, Варна, Сливен, Сопот, Карлово, Пловдив, Асеновград и др. Публиката ще може да види представянето на трима млади щангисти, които извоюваха медали за България от приключилото преди няколко седмици Европейско първенство по вдигане на тежести – Стилян Гроздев от Русе, който завоюва сребро в двубоя в категория до 62 килограма, Георги Шиков, който стана сребърен медалист в двубоя в категория до 105 килограма и Даниела Пандова, която завоюва бронз в категория до 48 килограма. В надпреварата ще се включат и други състезатели от разширения състав на националния тим по вдигане на тежести.
Официалното откриване на турнира „Купа Русе“ ще се състои в 12 часа. На него се очаква да присъстват представилите на местната и държавната власт.специални гости ще бъдат старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев, секретарят на БФЩ Борислав Гидиков, както и шампионите Нено Терзийски, Янко Русев и Нораир Нурикян.

100 щангисти от страната в седмото издание на Купа Русе
Седмото издание на ежегодния турнир по вдигане на тежести Купа Русе ще се проведе на 21 април.
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker