Новини

101-годишният Рокфелер присажда сърце за седми път

Рокфелер
Рокфелер

Дейвид Рокфелер – патриархът на семейство Рокфелерови е решил да се подложи на още една операция за присаждане на сърце.

На преклонните 101 години той официално се превръща в човека с “най-многото в света присаждания на сърце”. Това вече е седмата операция за трансплантация на този най-важен орган.

Специалисти от Международната общност по трансплантация на сърце и бели дробове твърдят, че трансплантирането на сърце се предписва на пациенти до 70-годишна възраст. Като подчертават, че дори и тогава трябва много предпазливо да се подбират подходящите за трансплантация с оглед текущи показатели за здравословното им състояние и индекса на масата на тялото. Поредното присаждане на сърце се провежда след последната неудачна такава преди известно време.

По данни на организацията “Донорска програма Даряване на живот” в света има повече от 122 хиляди човека, очакващи така необходимите им органи”, включително сърце. За всички тях съответно не достигат органи и затова нуждаещите се от трансплантация трябва да се подчиняват на правилата. А тези правила предполагат създаване на списък на чакащите, намиращ се под контрола на Обединена мрежа за обмяна на органи. Понякога се правят специални изключения за деца, обаче в съответствие с Програмата на донорите “такива фактори като доход на пациент, неговото обществено положение, расова или етническа принадлежност не играят никаква роля в определянето на реда на получаване на органите”.

Дейвид Рокфелер се превърна в рекордьор в тази област заради името си.

Ето и 12 правила за успех на семейство Рокфелер:

1. Работи по-малко за друг и повече за себе си. Колкото по-малко работиш за себе си, толкова по-лошо ще живееш.

2. Прави икономия на парите. Търси къде можеш да купиш продукти по-евтино или с отстъпка. Съставяй предварително списък на необходимите стоки и купувай само по списък.

3. Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако изобщо нямаш пари, трябва да почнеш бизнес веднага.

4. Пътят към богатството е само чрез пасивния доход, който идва при теб независимо от усилията ти. Създай източник на пасивен доход и живей за свое удоволствие.

5. Мисли как да изкараш минимум 50 000 долара на месец. Може и повече, но не и по-малко.

6. Парите ще идват при теб чрез други хора. Затова бъди общителен. Необщителните хора твърде рядко стават богати.

7. Обкръжението от бедни хора винаги те води към бедност. Задължително трябва да общуваш с победители и оптимисти.

8. Бедността идва, ако бягаш от отговорност. Не си измисляй оправдания защо точно сега не можеш да вървиш към своята цел.

9. Изучавай биографиите и мислите на най-богатите хора на света.

10. Мечтите са най-главното в твоя живот. Важно е да мечтаеш и да виждаш, че мечтите ти се сбъдват. Човек започва да умира, когато престане да мечтае.

11. Помагай на хората не за пари, а с чисто сърце. Но само на хора, но които ти искаш да помогнеш. Давай 10% от приходите си за благотворителност.

12. Създавай бизнес системи и се наслаждавай на своите пари.

Източник: https://www.blitz.bg/ и https://www.gnezdoto.net/

Общо
101-годишният Рокфелер присажда сърце за седми път
Заглавие
101-годишният Рокфелер присажда сърце за седми път
Описание
Дейвид Рокфелер - патриархът на семейство Рокфелерови е решил да се подложи на още една операция за присаждане на сърце.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker