Начало - Медицината - 12 март – Световен ден за борба с глаукомата

12 март – Световен ден за борба с глаукомата

Наричат болестта тихия крадец на зрение, тъй като тя прогресивно уврежда зрителния нерв

На 12 март отбелязваме Световния ден за борба с глаукомата.

Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света, днес това заболяване застрашава зрението на милиони хора.

На 12 март отбелязваме Световния ден за борба с глаукомата. По повод това лекари от отделение Очни болести на УМБАЛ „КАНЕВ“ АД организират дискусия на тема „Глаукома – тихият крадец на зрение“ и канят граждани на 14 март (четвъртък) от 11:30 до 12:00ч. в конферентната зала на лечебното заведение.
След това от 12:00 до 14:00ч. ще се проведат безплатни профилактични прегледи за измерване на вътреочното налягане в отделение Очни болести на 12-я етаж в Хирургичен блок, само след предварително записване на телефон 082/887 467.
Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света, днес това заболяване застрашава зрението на милиони хора. Наричат болестта тихия крадец на зрение, тъй като тя прогресивно уврежда зрителния нерв и често протича без симптоми. Уврежданията са необратими.
Огромна част от случаите на глаукома, нейните усложнения и свързаните с това разходи биха били избегнати, ако се обръща повече внимание на профилактиката. Тя включва съвсем тривиален очен преглед, т.е. почти никакво време и усилия от страна на пациентите. На очното здраве трябва да се обръща особено голямо внимание след 50-годишна възраст

12 март – Световен ден за борба с глаукомата
Наричат болестта тихия крадец на зрение, тъй като тя прогресивно уврежда зрителния нерв.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе