Новини

20 000 гледат волейбол в Русе през 2017-а и 2018-а

20 000 ще гледат волейбол в Русе
20 000 ще гледат волейбол в Русе

Тази година Русе ще е домакин на FIVB WORLD GRAND PRIX по волейбол за жени.

Новината бе съобщена на пресконференция в „Булстрад Арена“. Гран при ще се проведе от 04 до 09 юли 2017 г. в русенската многофункционална зала, където ще можем да се насладим на играта на общо 4 отбора от Южна Корея, Казахстан, Германия и България.
Спортната вест бе обявена лично от инж. Данчо Лазаров – президент на Българска федерация по волейбол, Владимир Николов – генерален секретар на БФВ, Любомир Ганев – член на Управителен съвет на БФВ, Пламен Стоилов – кмет на Община Русе, Пламен Нунев – областен координатор на ПП ГЕРБ, Христина Бобокова, която представлява главния инвеститор на „Булстрад Арена“, Борислав Велков и Иван Драндийски – мениджъри на Булстрад Арена, ръководители на спортни клубове и гости.


„Булстрад Арена“ ще е една от трите зали в България, избрани за провеждане на Световното първенство по волейбол през 2018 г., което ще се играе едновременно в България и Италия. „Убеден съм, че взехме най-правилното решение да изберем Русе за един от домакините, защото градът заслужава да има спорт на най-високо ниво“, каза русенецът Любомир Ганев.
Кметът на Община Русе Пламен Стоилов благодари на ръководството на Федерацията, на Пламен Бобоков и на мениджърите на залата за усилията, които полагат за бързото развитие на залата. „Година и половина след откриването на „Булстрад Арена“ можем да се гордеем, че в нея ще се проведе Гранд при по волейбол за жени, с което ще докажем, че можем да посрещнем и Световното първенство по волейбол през 2018 г. Очаква се двете големи събития да привлекат 15-20 000 души публика в нашия град. Продължаваме да осъществяваме и нашите цели, една от които е да възродим волейбола и да го превърнем в приоритетен спорт“, заяви г-н Стоилов.

Общо
20 000 гледат волейбол в Русе през 2017-а и 2018-а
Заглавие
20 000 гледат волейбол в Русе през 2017-а и 2018-а
Описание
Тази година Русе ще е домакин на FIVB WORLD GRAND PRIX по волейбол за жени.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker