Новини

22 деца с увреждания ще се възстановяват със средства от благотворителен базар на „Еквилибриум“

Благотворителен базар без аналог организира предколедно "Еквилибриум"
Благотворителен базар без аналог организира предколедно „Еквилибриум“

3410 лева бяха набрани от Благотворителен базар без аналог, организиран от русенското сдружение „Еквилибриум“. Базарът беше посветен на десетгодишния юбилей на сдружението, което управлява Комплекса за социални услуги-Русе. Щандовете на базара бяха разположени на партерния етаж на МОЛ-а.

Средствата от благотворителната акция ще се използват за активната рехабилитация и кинезитерапия на дванадесет деца с увреждания от Центъра за настаняване от семеен тип, и за още десет деца, включени в програмата „Ранна интервенция“ на социалния комплекс. От събраните пари ще се отделят и за оборудването на игровата зала, в която се събира Групата за взаимопомощ „Необикновени родители на необикновени деца“.
Успехът на коледната благотворителна кампания нямаше да е възможен без безвъзмездната подкрепа на много партньори и приятели на „Еквилибриум“, каквито бяха МОЛ Русе, Български център за нестопанско право и Фондация „Америка за България“, Арена медия, Регионален исторически музей, споделиха от „Еквилибриум“.
Деца от ателиетата, приемни родители соцшалн работници и ученици се включиха в направата на художесвени предмети,продавани благотворително. Освен сувенирите, имаше щанд за бижута, „ателиета“ за татуировки, прически и маникюр, които се правеха на място. Особено щедър и мил коледен жест ккъм децата в риск направиха учениците от II г клас на Дойче шуле „Фридрих Шилер“, които в продължение на месеци са отделяли от джобните си парички, за да помогнат на своите връстници в затруднено положение.
Младежи-доброволци на социалния комплекс от Училището по изкуства и Гимназията по облекло обслужваха щандовете и приканваха русенци да се включат в благотворителната акция. Всички те ще получат специалния сертификат „Благотворец Харбър“, връчван от социалния комплекс..
В рамките на благотворителния базар бе и дегустацията на уникалното Зелено сирене от Черни Вит, продукт от рода на плесенните сирена, който тепърва ще си пробива път на пазара.

Автор: Валентина Караджова
Снимки „Еквилибриум“

22 деца с увреждания ще се възстановяват със средства от благотворителен базар на „Еквилибриум“
3410 лева бяха набрани от Благотворителен базар без аналог
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker