Новини

22 май – Ден на кариерата и здравословно парти в УМБАЛ-Русе

480 кг. капачки са били извозени за рециклиране през първата седмица от кампанията, първите 72 лв. вече са в сметката на занималнята

Русенската университетска болница организира две инициативи по случай Световния ден на медицинската сестра.
В понеделник на 22 май от 10 до 12 часа във фоаето на Хирургичния блок ще се състои първия Ден на кариерата в УМБАЛ-Русе и шоколадово здравословно парти.

Русенската университетска болница организира две инициативи по случай Световния ден на медицинската сестра. На 12 май празнуват всички медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, медицински и рентгенови лаборант и рехабилитатори.

Световният ден на медицинските сестри се чества официално но 1974 г. По инициатива на Международния съвет на медицинските сестри. Денят се свързва с името на Флорънс Найтингейл – първата светска медицинска сестра. Тя създава система за подготовка на средни и младши медицински кадри във Великобритания през 1885 г. и обучава медицински сестри по време на Кримската война. Найтингейл се счита за основоположник на съвременната професия на медицинската сестра, тя дори пише клетва (подобно на Хипократовата), с която сестрите тържествено обещават да се грижат за пациентите, без комерсиални цели.
В понеделник на 22 май от 10 до 12 часа във фоаето на Хирургичния блок ще се състои първия Ден на кариерата в УМБАЛ-Русе.


Целта е да се наберат кадри, които да работят в болницата. Ще бъде обърнато внимание на отделението за интензивно лечение на заболявания с терапевтична насоченост, Спешното отделение и трето отделение по вътрешни болести, гастроентерология и клинична хематология.
По същото време ще се проведе и шоколадово здравословно парти в чест на медицинските сестри на лечебното заведение.
Още една инициатива тече в УМБАЛ-Русе, която е свързана с кампанията „Капачки за играчки“. Тя ще събира средства, за да се обзаведе занималнята в новото детско отделение. Ремонтът окончателно приключи, благодарение на Фондация „Канев“ на Игнат Канев и неговото семейство. Логичната следваща стъпка е то да бъде оборудвано с необходимата апаратура и да бъде обзаведено така, че най-малките пациенти и техните родители да се чувстват максимално комфортно.
Едно от помещенията е „Занималнята“. Там децата и техните родители, които нямат възможност да излязат в топлите месеци на детската площадка в двора на болницата, ще намерят с какво да се занимават и отвличат в дните, в които се лекуват.
Със събраните средства от кампанията ще бъдат закупени всички необходими материали за обзавеждане на занималнята в новото отделение, за да може децата да имат приятно място, където да се почувстват щастливи, усмихнати и заобиколени с грижа и да се преборят по-бързо с болестта.
Ако и вие искате да се присъедините към кампанията „Капачки за играчки“, можете да занесете събраните капачки на регистратурата на АГ-комплекса на болницата. Ако количеството е по-голямо е добре предварително да се обадите на 0887/029596 – Биляна Рекинова.
Събраните в рамките на една седмица от фирми, физически лица и институции капачки са 480 кг., които вече са извозени за рециклиране. Първите 72 лв. вече са в сметката на занималнята на новото детско отделение.

Общо
22 май – Ден на кариерата и здравословно парти в УМБАЛ-Русе
Заглавие
22 май – Ден на кариерата и здравословно парти в УМБАЛ-Русе
Описание
480 кг. капачки са били извозени за рециклиране през първата седмица от кампанията, първите 72 лв. вече са в сметката на занималнята.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker