Новини

27 деца, включително и бежанци, са пребивавали в приюта на БЧК

Данните за приюта бяха изнесени на отчетно събрание на ОбС на БЧК
Данните за приюта бяха изнесени на отчетно събрание на ОбС на БЧК

Бежанци от Афганистан, Сирия и Ирак са минали през Приюта за безпризорни на БЧК, става ясно от отчетния доклад на организацията. Девет бежанци – предимно деца и майки са били настанени в приюта с прокурорска заповед до изясняването на случаите и произнасянето на съда.

През 2013-а общо 27 деца са пребивавали в приюта на БЧК. Осемнадесет са настанени там през тази година, а 23 са изведени от него, като част от тях са върнати в семейна среда, в приемно семейство, дом за деца, лишени от родителски грижи, а четири от тях са били настанени, заедно с родителите си, в бежански лагер.

За нуждите на всички потребители на приюта са закупени дрехи и обувки, подходящи за сезона, медикаменти и лекарствени средства по рецепта, канцеларски материали, дидактични материали и пособия.

На децата, ползващи Дневния център към приюта, пък са предоставяни ежемесечно хранителни семейни пакети. А на други, живеещи и учещи в отдалечени от Дневния център райони, се осигурявани ежемесечно карти за градския транспорт. Работата на екипа към Приюта за безпризорни е насочена към пряка помощ и подкрепа за възстановяване и укрепване на семейните връзки на децата и евентуалното им връщане в семейна среда или настаняване при роднини.

Автор: Валентина Караджова

Снимка: БЧК

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker