Новини

30-годишна русенка дари памперси и чаршафи за Розовата къща

Лора Чифликчиева
Лора Чифликчиева

30-годишна русенка направи дарение за децата с увреждания от Розовата къща след публикация на „Здраве да е”. След като прочела в сайта един от материалите за малчуганите, тя решила да помогне с каквото може.

Новината съобщи първо управителят на Центъра за настаняване от семеен тип, известен още като Розовата къща, който не скри радостта си от хуманната постъпка. Младата Лора Чифликчиева се трогва от съдбата на децата и решава да „дари усмивка” на малките. След разговор с управителя на Розовата къща, тя разбира, че в момента са необходими памперси и споделя идеята си с приятелки. Заедно с тях Лора успява да закупи памперсите, хранителни продукти, сладки и сокчета, а от своя страна сама ушива чаршафи и калъфки за децата. Заедно със съмишленички, успява да събере  детски дрехи, които също включва към дарението. Сега Лора замисля как да осигури пералня за Розовата къща, тъй като разбира от управителя Надя Петрова, че изпитват остра нужда от нова перална машина.

Лора Чифликчиева работи като секретар във фирма за продажба на платове на едро. Омъжена е, но все още няма деца. Вече познава децата от къщата, знае имената им и има свои любимци: Стефчо, който е отскоро тук, Серенита, която ще става американка, Калоянчо. Не знам засега дали трябва да споменавам фирмата, в която работи моя близка, с която се надяваме да помогнем за пералнята, защото това все още е само надежда, споделя Лора. Добавя, че не е финансово стабилна, но е убедена, че ако има и други хора като нея, които искат да дарят усмивка на децата, ще успеят.
Следващата седмица пак ще съм при тях, събрах им малко играчки, купих им още сокчета и сладки и ще ги видя отново, казва Лора. Тези душици са по-чисти, по-добри и истински благодарни. Радвам се, че се запознах с прекрасните хора, които се грижат за тях. Да си усмихнат винаги и да съпреживяваш съдбата на децата, е истинско геройство, каза още младата русенка.

Валентина Караджова

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker