Начало - Новини - 4 начина за използването на дървени въглища

4 начина за използването на дървени въглища

Въглеродът е ефективна алтернатива на скъпите почистващи препарати

Той е в прахообразна форма, което го прави идеален за многото употреби, които несъмнено ще намерите за него.

Кога за последен път отворихте чувалчето с дървени въглища и си помислихте: „Мисля, че това може да бъде инструмент, който да ми помогне да стана по-здрав“?

Кога за последен път отворихте чувалчето с дървени въглища и си помислихте: „Мисля, че това може да бъде инструмент, който да ми помогне да стана по-здрав“? Никога! Но е вярно, че има много начини да бъдат използвани дървените въглища, за които никога не ви е идвало на ум. Нека разгледаме четири начина за използване на дървени въглища,без да включваме барбекю!

Въглища за избелване на зъби
Случвало ви се е да се погледнете в огледалото и си помислите: „Боже господи! Кога зъбите ми станаха толкова жълти? “ Обикновено хората отиват и си купуват скъпа паста за избелване на зъби или дори запазват час при зъболекаря си, за да избелят зъбите си, което им струва още по-много пари. А ако имаше евтина алтернатива? Може ли да избелите зъбите си за стотинки? Да, можете! С въглен!
Но не се опитвайте да строшите брикет от въглен от торбата, която седи в гаража ви. Ще трябва да си купите активен въглен. Той е в прахообразна форма, което го прави идеален за многото употреби, които несъмнено ще намерите за него.
Ето и една рецепта за чудесно почистване на зъбите:
Нуждаете се от малка чаша, купа или бурканче
1 пакетче прах от въглен
Достатъчно вода, за да направите паста
Лъжица, за да смесите пастата си
Четка за зъби (главата ще се оцвети в черно или тъмно сиво)
Кърпа, с която да се избършете след това
ЗАБЕЛЕЖКА: Преди да решите да изтъркате зъбите си с тази паста, бъдете сигурни и го направете в район, където въгленът може да бъде изтрит. Прахът е много фин и има тенденция да се разтече надолу върху тезгяха, мивката и подовете около вас. Кърпа, която да наметнете около раменете си също е добра идея.
Бонус: След като измиете и изплакнете устата си с прах от въглен, можете да ги измиете още един път с обичайната паста за зъби с дъх на мента.
Въглищата като вътрешен почистващ препарат
Въглеродът е много ефективна, изключително евтина алтернатива на скъпите почистващи препарати, които се откриват на пазара днес. Просто го разбъркайте с няколко избрани съставки и „воала! Имате ежедневна детоксикация, която няма да наруши бюджета ви.
Ето и рецепта за детоксикация с дървени въглища:
1 1 супена лъжица прах от въглен – използва се само прах на активен въглен, подходящ за консумация
2 1 чаша смляни семена от лен
3 1 чаша семена от чия
4 1/2 чаша бентонитова глина – използвайте само бентонитова глина за хранителни цели
5 Смесете всички съставки в бурканче и го затворете с херметически затворен капак.
6 При събуждане и преди лягане смесвайте една супена лъжица суха смес в 1/4 чаша вода, за да направите „пудинг“.

Бързо поглъщайте пудинга, последван от 200 мл. вода на стайна температура, вода с обратна осмоза или дестилирана вода. Може да изтискате един лимон във водата.
ЗАБЕЛЕЖКА: Както при всяка съставка, която приемате, моля, имайте предвид, че има моменти, когато въглищата, взети вътрешно, са лоша идея. Ето няколко важни съвета:
НЕ ги приемайте докато сте бременна или кърмите. Никога не правете детоксикация по това време.
НЕ правете детоксикацията с активен въглен, докато приемате други добавки или лекарства. Той ще се свърже с химикалите и ще направи неефективни добавките или лекарствата.
Пийте и пийте и пийте вода! Тази детоксикация изисква да бъдете хидратирани.
Преброявайте движенията на червата си ежедневно. Трябва да премествате токсините през елиминационните канали, за да се получи детоксикация или очистване.
Не правете тази детоксикация повече от две седмици в даден момент. Те са достатъчно да се прочистите. Вашето тяло ще се нуждае от време, за да се възстанови. Най-важното правило за детоксикация е да детоксирате при смяната на сезоните. Така че всяка пролет, лято, есен и зима трябва да се опитвате да детоксикарате и да почиствате тялото си.
Приемайте про и пребиотици, след като приключите с това почистване. Въглеродът и глината ще се свържат с бактериите, както с добрите, така и с лошите, в червата. Бъдете готови да възстановите добрата чревна флора с висококачествен прекурсор и пробиотик.
Обзалагам се, че очаквате поредния съвет за красота с въглен, нали? Като маска за лице с въглен? Една, която помага да се коригират проблемните зони на кожата, като бръчки и акне, но също така почиства и ексфолира?
Ето я и нея:
1 чаша активен въглен
1/4 бентонитова глина
1 супена лъжица зелен чай Matcha
Течности за приготвяне на паста, изберете една: кокосово масло – топено (може да бъде твърдо), алое вера или леска
Етерично масло по ваш избор: т.е. масло от чаено дърво, евкалипт или пачули и др.
Смесете сухите съставки заедно и ги съхранявайте в херметически буркан с капак.
Направете паста, като използвате избора си на течности и 1 супена лъжица суха смес.
Добавете 2-3 капки етерично масло
Смесете добре и нанесете върху лицето, като избягвате очите.
Оставете да изсъхне.
Измийте с топла вода – душът, след това, е най-лесният начин да разхлабите маската и да я изплакнете.
Наистина, въгленът е чудесна съставка, която трябва да притежавате в шкафчето с натуралните продукти. Но все пак трябва да споменем за чудотворният въглен е бил в помощ на хора с рани и натъртвания. В рецептата, която ще ви предложим, се разчита на свойствата на дървения въглен за свързване с токсините и да капитализира антибактериалната природа на колоидното сребро. Ето я и нея:
1 чаена чаша въглен
Еднакви части колоидни сребърни течности или колоиден сребърен гел за направата на паста
Смесва се в малък стъклен контейнер (пластмасови пластини)
Покрийте раните с тънък слой
Може да покриете раната с превръзка или марля
Сменяйте превръзката на всеки четири часа

4 начина за използването на дървени въглища
Въглеродът е ефективна алтернатива на скъпите почистващи препарати.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе