Новини

5 положителни решения, които трябва да вземете през 2016 г.

Говорете добре не само за тялото си, но и за вашата собствена стойност

Освен това от ключово значение е дали харесвате избрания спорт.
5 положителни решения, които трябва да вземете през 2016 г.

2015-a беше годината на позитивното отношение към тялото. Известни личности, вдъхновяващи спортисти, по-пълни модели, сключващи договори с големи компании, и обикновени хора, използващи социалните медии, за да споделят своите истории – толкова много жени говорят за необходимостта да обичаме тялото си.
Сега е ваш ред. До началото на 2016 г. остават часове и вероятно мнозина от вас вече са рeшили как през новата година ще влязат във форма и ще започнат диета. Това добре, но още по-хубаво би било ако преди всичко решите да култивирате любов и уважение към тялото си.
Клиничният психолог и автор на книгата „Следващото голямо нещо: 10 малки стъпки да се раздвижите и да сте щастливи“ д-р Бен Михаелис и Мариса Мур, диетолог от Атланта, дават съвети за това как да заобичаме тялото си.

Ето и някои от тях: Практикувайте положителен вътрешен диалог! Започнете мислите и говорите добре не само за тялото си, но и за вашата собствена стойност като личност. Обикновено сме прекалено критични към себе си, но така подчертаваме своите неуспехи. По-добре е да обърнем негативните емоции в положителни. „Съсредоточете се върху уникалните качества, които имате“, предлага Михаелис като първа стъпка в промяната. „Когато се хванете, че в ума ви нахлуват нетативни мисли за тялото ви, обърнете се към последните си постижения. Избягали сте най-дългото си разстояние неотдавна? Успешно сте завършили презентацията си по време на работа? Тези видове специфични напомняния може да ви помогнат да се противопоставите на глобалните негативни самовнушения“, казва Михаелис.
Спортувайте, защото обичате и искате да се грижите за тялото си, а не защото го мразите. Ако единствената ви цел е да отслабнете, може да е трудно да следвате някаква рутина. Вместо това, признайте, че упражненията са добри за цялото ви благополучие – от вашето психично здраве до физическо ви състояние. Така отслабването ще се превърне в положителен страничен ефект, а няма да бъде непостижима идея фикс.
Освен това от ключово значение е дали харесвате избрания спорт. Това може да са упражнения, които ви усъвършенстват. Ако обичате музика, не се колебайте да запишете танци, ако пък сте природолюбител, посветете се на спортове на открито, сред природата. Според д-р Михаелис особено стимулиращо за социалните хора е да посещават тренировки в групови класове или заедно с приятели. Той е убеден, че вашето тяло можа да направи невероятни неща, така че трябва да се погрижите за него и да го възнаградите, категорични са авторите на книгата.
Оттървете се от дрехи, които не ви стават. Изпразнете гардероба от дрехите, които сте натрупали през годините, които вече не ви пасват и (ако трябва да) ги заменете с дрехи, които са ви по мярка. Ако пазите тези постоянни напомняния за миналото, ще се чувствате тъжни всеки път, когато ги видите. Вместо това, носете дрехи, които ви дават увереност.
Махнете кантара. Има по-добри начини да прецените здравето си. Ще откриете, че при повече килограми, вие сте по-силни, по-бързи и по-здрави. Фокусирайте си вместо това върху начина, по който се чувствате и как да започнете да подхранвате тялото си.
Яжте умно. „Калориите не са враг“, споделя Мур. „Става въпрос да сте загрижени и да взимате най-добрите решения за вашето тяло в дългосрочен план, а не само по време на летния сезон.“ Фокусирайте се върху питателни, качествени храни, а не да премахвате калории. Избирайте храни, които доставят разнообразни хранителни вещества. Мур съветва да консумираме качествени храни, които да ни поддържат здрави отвътре, а не да се ползват диетични трикове, които за момента могат да бъдат ефективни, но не и в дългосрочен план.

Общо
5 положителни решения, които трябва да вземете през 2016 г.
Заглавие
5 положителни решения, които трябва да вземете през 2016 г.
Описание
Говорете добре не само за тялото си, но и за вашата собствена стойност.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker