Деца и родителиНовини

5 въпроса, които най-често тревожат младите майки

Един лектор беше казал, че най-доброто, което може да даде един баща на своето дете, е да обича неговата майка
Един лектор беше казал, че най-доброто, което може да даде един баща на своето дете, е да обича неговата майка

Трябва ли родителите да спазват някакви правила на поведение пред децата си?
– Родителите да не злоупотребяват пред децата си с алкохол, да не пушат в помещения където са децата им и да не разрешават личните си конфликти пред тях. Добре би било да показват обичта и доверието си пред своите малки слънца. Един лектор беше казал, че най-доброто, което може да даде един баща на своето дете, е да обича неговата майка!

Съвместими ли са бременност, секс, алкохол, кафе и цигари?
– Ако жената се чувства добре и всичко е наред няма причини да не продължи своя полов живот. Ако състоянието й позволява около 40 дни след раждането може да продължи обичайните си сексуални отношения със своя партньор. Алкохолът и цигарите са недопустими! По едно кафе на ден не би навредило. Трябва да се внимава какво приема кърмещата жена, защото всичко попада в кърмата и от там в детето й.

Трябва ли бащата да присъства по време на раждането?

Дали бащата да присъства по време на раждането или не, това е личен избор
Дали бащата да присъства по време на раждането или не, това е личен избор

– В много родилни домове това вече е разрешено. Дали бащата да присъства по време на раждането или не, това е личен избор. Трябва да решат двамата родители и ако желанието е взаимно в това няма нищо лошо, какво по-хубаво от това двамата да посрещнат на бял свят своето дете и бащата да стане съпричастен с преживяването на майката?

Раждане по нормален механизъм или секцио, с или без упойка?
– 
Това е въпрос, който ще решат родилката и лекарят-специалист. Ако медицински причини не налагат секцио и упойка, за предпочитане е раждане по нормален механизъм, възстановителният период е по- кратък, а и всяка упойка крие доза риск.

Как жената да запази своята привлекателност след бременност и кърмене?
– Препоръчителни са след раждане носенето на ластичен колан, стегнат сутиен, повече разходки и коремни преси! Жената винаги трябва да полага грижи за своята приятна визия и самочувствие и да бъде привлекателна. Относно отношенията в съпружеския живот, една от най-големите грешки, които допускат младите родители е, ако след раждането на детето спят в отделни стаи и бащата се изолира от задълженията относно отглеждането и възпитанието на детето. Раждането на детето трябва дори да подсили връзката, близостта, любовта и тръпката между родителите, а не обратното както се получава в някои случаи. Не преставайте да се изненадвате, не пестете ласките и нежността в отношенията си!

Мариана Чомпалова-Йорданова – детски социален педагог
www.moetodete.com

 

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker