Новини

54 пациенти са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение в Русе

240 русенци са потърсили помощ в Спешно отделение по празниците
54 русенци са потърсили помощ в Спешно отделение след падането на големия сняг

Общо 54 пациенти са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение на МБАЛ-Русе за последните три дни.

Травматологичния кабинет са посетили общо 22 пациенти, половината от които с травми и оплаквания вследствие на влошените метеорологични условия през почивните дни. 5 от случаите са пациенти с травми на долен крайник и 3 – със счупвания на долен крайник. Други 3 от случаите са с фрактури на горен крайник. 2 са хоспитализирани, а на останалите е назначено домашно лечение.
32 са преминалите през хирургичния кабинет на Спешно отделение, 7 от които са пострадали заради лошото време. От тях 2 са случаите вследствие на пътно-транспортни произшествия. Един от пострадалите е настанен за болнично лечение, а другият е постъпил с черепно-мозъчна травма. 3 от пациентите са настанени в неврохирургията с фрактура на главата. 2 са случаите, възникнали след падане – 1 със счупване на носа и 1 дете с контузия на носа.
За днешния ден до 10:30 ч. е постъпила само 1 жена с фрактура на горен крайник, но се очаква бройката на пострадалите да се увеличи по-късно през деня поради усложнените зимни условия и трудното придвижване по улиците на града.
Лекарите напомнят при лоши метеорологични условия да бъдем внимателни и по възможност да излизаме само при необходимост.
Вследствие на влошените през последните дни метеорологични условия, на 17.01. (неделя) ръководителят на звено „Автотранспорт“ към МБАЛ-Русе Стоян Караиванов и комисар Димитър Павлов, директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе взеха решение извозването на болни на хемодиализа от общините Две могили и Борово да бъде извършено още същия ден.
След уточняването на адресите и телефоните на болните бе създадена необходимата организация. От регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе поеха отговорност за транспортирането на пациенти от град Две могили и селата Кацелово и Иваново, а с транспорт на МБАЛ-Русе бяха докарани болните от Борово.
За пациентите на хемодиализа от община Ветово първоначално бе организиран железопътен транспорт до града, но тази сутрин, 18.01. (понеделник), със съдействието на Община Ветово два автомобила на МБАЛ-Русе бяха ескортирани с високопроходим автомобил до главния път на село Писанец. С малко закъснение всички болни бяха докарани в отделението за диализно лечение на МБАЛ-Русе.
Днес (понеделник) съвместната работа по транспортирането на болни на хемодиализа на МБАЛ-Русе и регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе продължава. Поддържа се постоянен контакт с отделение „Диализно лечение“. Предвид лошото време е създадена организация болните да бъдат настанени в отделенията на русенската болница за последващо лечение.
От вчера МБАЛ-Русе подсигурява и снегопочистването на вътрешноболничните пространства – обходи, изходи и паркинги – с цел да осигури улеснен и безопасен достъп на гражданите и линейките до болничното заведение.

Общо
54 пациенти са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение в Русе
Заглавие
54 пациенти са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение в Русе
Описание
Общо 54 пациенти са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение на МБАЛ-Русе за последните три дни.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker