Новини

65 медала завоюва спортен клуб по ушу „Калагия“ на Държавното първенство

65 медала завоюва спортен клуб по ушу „Калагия“ на Държавното
65 медала завоюва спортен клуб по ушу „Калагия“ на Държавното

65 медала завоюва СК „Калагия“ и клуб по ушу към Общински Младежки дом – от общо 107, връчени на Държавното първенство по модерно ушу и тайчи, което се проведе на 6 март 2016 в Русе.

Участваха отбори от Русе, София, Бургас, Варна и Добрич.
От общо 76 участници в състезанието, 30 бяха от „Калагия“. Президентът на Българската федерация по ушу отбеляза, че „Калагия“ Русе е най-големият и успешен клуб в БФУ.
96 пъти излязоха в битката на полето състезателите на „Калагия“ и клуба по ушу към ОМД. От общо 170 участия за цялото състезание.
Състезателите бяха на възраст от 5 г. до 48 г., в шест възрастови категории. От дебютанти до майсторите на „Калагия“ – европейски шампиони и вице шампиони.
Всички състезатели показаха голям прогрес в своето развитие. От най-опитните майстори-медалисти като Искра Бонева, Александър Ефтимов, Елица Бонева /в този турнир беше съдия от „Калагия“/, Велизара Светлозарова, Пламенка Славова, Виолета Върбанова. Младите израстващи майстори-шампиони като Светла Бонева, /Иван Иванов и Гергана Маркова-отсъстващи от този турнир поради други ангажименти/. Следващите ги поколения от наследници, от най-малките Мейи Ван 5 г., Дзиаин Ванг, 6г. до следващите ги по възраст ентусиазирани малки „воини“.
„Калагийци“ поставиха рекорд по брой на индивидуални участия и майсторски изпълнения.
Мария Неделчева благодари за подкрепата на Община Русе, на Общински младежки дом, на медиите, родители, приятели, симпатизанти и всички практикуващи „воинското изкуство за себеусъвършенстването – най-трудната, най-важната и най-истинската битка – със себе си!“
„Успех, Воини на Светлината, бъдете дръзновени през 2016-а, в която Русе е европейски град на спорта“, заяви председателят и главен треньор на СК „Калагия“ Мария Неделчева.

Общо
65 медала завоюва спортен клуб по ушу „Калагия“ на Държавното
Заглавие
65 медала завоюва спортен клуб по ушу „Калагия“ на Държавното
Описание
65 медала завоюва СК "Калагия" и клуб по ушу към Общински Младежки дом – от общо 107, връчени на Държавното първенство по модерно ушу и тайчи, което се проведе на 6 март 2016 в Русе.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker