Новини

7 начина да се преборите със сънливостта на работното място

Повечето хора пропускат закуската от бързане сутринта, така че често хората компенсират по време на обяд като преяждат

Медитацията е чудесен начин да подобрите фокуса си.
Седенето пред компютъра по осем часа на ден може да окаже влияние върху тялото на човек. Стресът, напрежението на очите и сънливостта могат да превърнат времето ви на работа в кошмар.

Случвало ли ви е се да задремете на работното си място? Чувствали ли сте се разсеяни между задачите? Седенето пред компютъра по осем часа на ден може да окаже влияние върху тялото на човек. Стресът, напрежението на очите и сънливостта могат да превърнат времето ви на работа в кошмар. Ако изпитвате това ежедневно, то в крайна сметка може да влошите работата си. Имате нужда от бързо решение? Ето и няколко съвета, за да се уверите, че давате най-доброто от себе си по време на работа.

1. Направете си кратка разходка или използвайте стълбите
Дайте на вашата система енергиен тласък като раздвижите краката си. Кратка разходка в слънчевия ден може да направи чудеса за вашето тяло. Когато светлината достигне епифизната жлеза в челото ни, тялото ни забавя производството та мелатонин, хормонът, който ни кара да се чувства човек сънлив. Ако сте на най-горния етаж и нямате време за разходка навън, можете да раздвижите тялото си и да направите малка тренировка като използвате стълбите.
2. Блокирайте разсейващите сайтове
Ако се хванете, че сърфирате в Интернет, вместо да анализирате данни в 14 часа, вероятно е време да блокирате тези сайтове, които продължавате да посещавате. Има много приложения, които могат да ви помогнат да блокирате тези уебсайтове, които ви пречат да се съсредоточите. Ако имате проблеми да държите разсейващите неща далеч от себе си, може да направите работното си място в някоя тиха зона далеч от телевизор или членовете на семейството.
3. Обядвайте нещо леко
Повечето хора пропускат закуската от бързане сутринта, така че често хората компенсират по време на обяд като преяждат.


Все пак, това е лоша идея. Незабравяйте, че тялото ви се нуждае от енергия, за да преработи голямото количество храна, което сте изяли, а приемането на твърде много храна губи енергия в храносмилането. Когато тялото ви се нуждае от енергия за храносмилане, кръвта се пренасочва далеч от другите органи и системи, включително и нервната система. Това може да предизвика умора и сънливост. Ето защо се чувствате сънливи след хранене.
4. Включете си любима плейлиста
Слушайте, песни, които обичате, които веднага събуждат нервите и мозъка. Проучванията показват, че музиката може да предизвика емоционални реакции в мозъка. Може да повиши вашата енергия и да събуди концентрацията ви. Може също така да изтеглите специален фокус за повишаване на тонове от различни музикални сайтове за свободно сваляне. Не забравяйте, че най-добрата енергия за повишаване на музиката е тази, която има оптимистична мелодия и фиксирано време.
5. Дъвчете дъвка
Актът на дъвчене може да подведе мозъка да си мисли, че тялото ви се нуждае от храна. Когато дъвчете нещо, тялото произвежда инсулин, което може да ви помогне да останете нащрек. Стимулирането на мускулите на лицето увеличава притока на кръв към главата, което ви помага да останете будни.
6. Медитирайте
Медитацията е чудесен начин да подобрите фокуса си. Точно като мисълта „практиката ни прави перфектни“, чрез медитацията ще научите как да се концентрирате по-добре. Изследвания са установили, че хората, които медитират дори за 20 минути на ден, имат по-добри резултати по време на работа или на училище.
7. Кофеин
Вземете си чаша кафе ако се чувствате малко по-сънливи. Други напитки с кофеиново съдържание като чай, кола и енергийни напитки също вършат работа. За хората с хронична умора, кофеинът може да помогне за възстановяване на фокуса и енергията. Все пак е важно да не се пристрастите към кофеина или да получите треперене, което допълнително ще намали концентрацията ви.

Общо
7 начина да се преборите със сънливостта на работното място
Заглавие
7 начина да се преборите със сънливостта на работното място
Описание
Повечето хора пропускат закуската от бързане сутрин, така че често хората компенсират по време на обяд като преяждат.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker