Новини

7 невероятни ползи от маслото от черeн дроб на треска

Противовъзпалителните свойства в маслото от черен дроб на треска помага за намаляване на болка, скованост в ставите и подуване при пациенти с артрит

Омега 3 мастните киселини помагат за увеличаване на производството на полови хормони и в мъжката, и в женската репродуктивни системи.
Маслото от треска съдържа витамини А и D и има и други ползи за здравето.

Рибеното масло от треска се използва като хранителна добавка от векове. То се екстрахира от черния дроб на Атлантическа треска (Gadus morhua), и е с изключително високо съдържание на Омега-3 мастни киселини. Това ни снабдява с добри мазнини, от които нашето тяло се нуждае, за да функционира ефективно и в същото време е и естествен противовъзпалителен продукт. В допълнение, маслото от треска съдържа витамини А и D и има и други ползи за здравето.

Това включва:
1. Поддържа здравето на костите
Телата ни могат да превръщат слънчевата светлина във витамин D, което е много важно, за да се развиват и поддържат здрави клетъчните функции и костния метаболизъм. За тези, които живеят в райони с по-темпераментен климат се препоръчва да приемат витамин D като добавка. Рибено масло от треска може да се използва от хора от всички възрасти, а от 1824 г. се използва, за да предотвратява рахит при децата, и за лечение на остеопороза при по-възрастни хора.
2. Намалява симптомите на рак
Има много различни видове рак и всеки идва със собствените си симптоми. Витамин D и мастните киселини, съдържащи се в черния дроб на треската помагат за намаляването им при някои видове рак, включително рак на гърдата. Рибеното масло също така намалява риска от тумори, и помага на хора, които са се лекували да останат в ремисия.
3. Увеличава плодовитостта
Омега 3 мастните киселини помагат за увеличаване на производството на полови хормони и в мъжката, и в женската репродуктивни системи. Противовъзпалителните свойства, съдържащи се в маслото от треска и насърчават


работата на хипофизата и надбъбречните жлези, както и на хипоталамуса. Тези жлези са отговорни за регулирането на бременността и за репродуктивността.
4. Помага за контрол на диабета
Неправилните нива на глюкоза в кръвта, контролирани от производството на инсулин в тялото, са основната причина, хората да развият диабет. Има и много заболявания, които могат да бъдат причинени от наличието на тази болест, а мастните киселини, съдържащи се в черния дроб на треската помагат за контролирането и регулирането на производството на инсулин. Омега-3 добавките се препоръчват по време на бременност, за да се намалят шансовете новороденото да развие болестта. Все още се правят изследвания, които да разберат дали маслото от треска може да се използва за лечение на диабет, в допълнение към превантивната мярка.
5. Лекува артрит
Противовъзпалителните свойства в маслото от треската помага за намаляване на болка, скованост в ставите и подуване при пациенти с артрит. Добавката работи по същия начин, по който и лекарствата, и се използва заедно с тях за лечение на ревматоиден артрит.
6. Регулира холестерола
Много от диетите имат високо съдържание на Омега-6 мастни киселини, което може да доведе до повишаване на нивата на холестерола. Маслото от черния дроб на треска осигурява на телата ни Омега-3 мастни киселини, които балансират добрите и лошите мазнини в тялото и помагат за понижаване на холестерола.
7. Подобрява сърдечно-съдовото здраве
Нормалните стойности на кръвното налягане и холестерола в телата ни са от съществено значение за здравето на сърцето. Маслото от треска помага да се намали броя на триглицеридите в кръвта, което намалява риска от сърдечни заболявания. Омега 3 мастните киселини помагат за предотвратяване на втвърдяването на артериите, които контролират притока на кръв през тялото ни и поддържат сърдечно-съдововото здраве.

Общо
7 невероятни ползи от маслото от черeн дроб на треска
Заглавие
7 невероятни ползи от маслото от черeн дроб на треска
Описание
Противовъзпалителните свойства в маслото от черния дроб на треската помага за намаляване на болка, скованост в ставите и подуване при пациенти с артрит.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker