Новини

Нови 7 социални услуги са разкрити в община Русе

Проектът с новите социални услуги се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“

Новите социални услуги бяха представени на пресконференция
Новите социални услуги бяха представени на пресконференция

Седем социални услуги обособи Община Русе по проект „Комплекс от интегрирани социални услуги за деца от 0 до 3 г. в Община Русе“. Това заяви днес пред медиите директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, която даде брифинг с част от екипа за управление на проекта – Детелина Матева, Радостина Пейкова и Мариана Билчева.
Личева допълни, че с разкритите нови звена значително са подобрени социалните възможности на територията на общината.
С реализирането на проекта се създава устойчив модел за трайна деинституционализация на деца от 0 до 3 г.,чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги за подкрепа на семейството и превенция на риска от изоставяне на деца.
Седемте социални услуги са: дневен център за деца с увреждания от 0 до 3 г., в който са създадени условия за цялостно обслужване през деня на деца до 3-годишна възраст с увреждания, Център за психично здраве, който подпомага развитието на способностите на децата и тяхното включване в социалния живот, Семейно-консултативен център, създаден с цел подкрепа на малки деца и семейства в риск, Център за майчино и детско здраве, който подобрява извън-болничното обслужване, Център по приемна грижа и подкрепа на осиновяването, който работи в две основни направления – приема грижа и подкрепа на осиновяването, Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания от 0 до 3 г., предназначен за настаняване на деца с тежки увреждания, чиито родители нямат възможност да полагат грижи за тях в семейна среда, както и звено „Майка и бебе“ със спешен прием е социална услуга, която предоставя временно настаняване на бременни жени и майки в риск да изоставят децата, насърчавайки родителската привързаност.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Общо
Нови 7 социални услуги са разкрити в община Русе
Заглавие
Нови 7 социални услуги са разкрити в община Русе
Описание
Седем нови социални услуги обособи Община Русе по проект „Комплекс от интегрирани социални услуги за деца от 0 до 3 г. в Община Русе“.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker