Новини

8 анти-ейдж грешки, които всяка жена трябва да избягва

Твърде много козметика само ще подчертае бръчките повече

Не използвайте прекалено много грим, за да прикриете дълбоки бръчки.
Всяка жена достига до етап в живота си, когато би искала времето да спре, така че да не се появяват по лицето й петна или бръчки.

Всяка жена достига до етап в живота си, когато би искала времето да спре, така че да не се появяват по лицето й петна или бръчки. Всеки знае обаче, че е невъзможно да спрем времето. Но, това, което е възможно е да се избегнат грешки, които карат кожата да остарява по-бързо отколкото трябва. Също така е възможно да направим така, че кожата ни да изглежда нежна и сияйна отново, точно както когато сме били тийнейджъри.

1. Прекалено измиване
Има едно правило по колко пъти на ден трябва да се мие лицето. Нормално е това да се случва, когато станете сутрин и веднъж преди лягане вечерта. Ако миете лицето си три или повече пъти на ден, естествена влажност на кожата ще падне и това ще бъде една много добра база за появата на повече бръчки.
2. Вярата, че всеки анти-ейдж продукт ще има анти-ейдж ефект
Важно е да знаете с какво подхранвате кожата си. Прочетете съставките на кремовете, които използвате. Тествайте ги първо. Ако не се чувствате достатъчно комфортно с крема, който използвате, не го употребявайте повече. Без значение колко е скъп, дайте го на някой друг. Може да нанесе много повече щети, отколкото ползи на вашата кожа. Ако искате да имате естествено блестяща кожа, по-добре обръщайте повече внимание на храната, която ядете и на напитките, които пиете.
3. Твърде много мимики
Не правете прекалено много повторения на едни и същи лицеви движения отново и отново. Те могат да причинят трайни бръчки. Ако сте загрижени за циркулацията на лицето, лицевата йога е точно за вас. Опитайте се да отпуснете лицето си толкова, колкото можете, и не разтягайте прекалено много мускули. Нежният масаж е идеален, за да запази кръвообращението и лицевите мускули активни.


4. Неудобна възглавница
Спането по корем или на двете страни може да е по-удобно, отколкото спането по гръб. Все пак, имайте предвид, че ако това ви е навик, линиите на лицето ще започнат да се появяват. Опитайте да намерите възглавница от по-добър материал, колкото е възможно. Бамбук и коприна са отлична естествена комбинация, която не би нанесла прекалено много щети върху кожата.
5. Слънцезащитните кремове ще заличат вредното въздействие на слънцето
Слънцезащитните кремове не дават 100% защита на кожата. Все още можете да увредите кожата си от силните ултравиолетови лъчи, дори и да използвате редовно кремове с висок фактор. Сложете си слънчеви очила и шапка, ако наистина е необходимо, за да излезете, когато UV радиацията е най-силна. Това е малък навик, който може да защити кожата и така да се избегне ранното й остаряване.
6. Не използвайте прекалено много грим, за да прикриете дълбоки бръчки.
Не слагайте прекалено много грим или козметични продукти върху лицето си. Твърде много е по-лошо, отколкото нищо. Кожата не може да абсорбира прекалено много грим и слоевете ще се просмукват през пукнатините. Твърде много козметика само ще подчертае бръчките повече.
7. Премахване на грима със сапун
Сапунът може да ви се струва като най-добрия продукт за отстраняване на грим. Въпреки това, ако използвате неподходящи сапуни за вашия тип кожа, той може да направи кожата по-суха и по-склонна към ранни бръчки. Ето защо, ако не искате да харчите много за скъпи лосиони, можете да използвате зехтин за старателното отстраняване на грим. Това е лесно, естествено и евтино и ще направи голяма услуга на лицето ви.
8. Не оставяйте стареенето на кожата да се реши от самосебе си и кремовете, които използвате.
Не бива да разчитате кремовете ви да решат проблемите ви с остаряването. Вие трябва да им помогне да помогнат на кожата ви. Начинът на живот е от решаващо значение, за да се запази кожата сияйна и блестяща. Така че, пушенето е категорично забранено, яденето на преработени нездравословни храни също е в графата – „Не“. Ходенето на фитнес, яденето на пресни плодове и зеленчуци, и пиенето на много вода са в графата – „Да“. Ще забележите, че лицето ви ще изглежда свежо, бузите, ще бъдат червени и блестящи и очите също ще имат блясък!
Вие сте създател на собствения си вид.

Общо
8 анти-ейдж грешки, които всяка жена трябва да избягва
Заглавие
8 анти-ейдж грешки, които всяка жена трябва да избягва
Описание
Твърде много козметика само ще подчертае бръчките повече.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker