Новини

9-годишен русенец се нуждае от средства за лечение

Приятели организират благотворителен концерт в подкрепа на болното дете

Протегнете ръка на Дамян
Протегнете ръка на Дамян

Кампания за набиране на средства за 9-годишния Дамян Евгениев Георгиев са организирали съучениците му и преподавателите от ОУ „Иван Вазов”, както и в СОУ „Васил Левски” и СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” в Русе. Това съобщава днес вестник „Бряг”. В Деня на народните будители малкият Дамян вместо на празник, отива на преглед в очен кабинет, защото се оплакал от болки в едното око и главата. Очният лекар се усъмнил за по-сериозна причина и го насочил към скенер. Установен бил тумор в главата с размер около 50 мм. Спешно Дамян е откаран в София, в болница „Иван Рилски”, където д-р Сурчев извършва четиричасова рискова операция. На четвъртия ден детето развива хидроцефалия и се налага втора операция. Седмица по-късно биопсията доказва най-лошото – злокачествено образувание. Налага се лъче и химиотерапия. За целта детето е преместено в болница „Царица Йоанна” (ИСУЛ).

Дамян
Дамян

Още в първите дни страшната новина обикаля училището на Дамян и съучениците му започват различни инициативи за набиране на средства. Чичото на детето, който е преподавател по изобразително изкуство в СОУ „Васил Левски”, споделя тревогата си със свои колеги. Така и там също е организирана акция за подпомагане на Дамян.

Семейството на Дамян – Евгени и Искра Георгиеви, са страстни туристи и момчето от малко тръгва по туристическите пътеки. Запалените планинари, които  познават едва ли не от бебе малкия турист, решават в негова подкрепа да организират благотворителен концерт. Вестник „Бряг” ще информира за датата на събитието, за да може повече русенци с добри сърца да се включат в събирането на средства. Майката, Искра Георгиева е журналист от Дарик радио и вестникът призовава и колегите от медиите също да се включат в акцията.

Желаещите да помогнат могат да предадат средства в ОУ „Иван Вазов” и в СОУ „Васил Левски”, и да се обаждат на  телефон 0878 615607 – Евгени Георгиев. Дарителската сметка на името на майката Искра Георгиева – BG 47 BUIN 700 710 051 93 413 Алианц банк България. Всички използвани средства ще бъдат отчетени с документи от лечението на малкото русенче.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker