НовиниОт природата

По цветята ще познаете емоционалното и физическо състояние на човека

Флоротерапевтите съветват да изхвърляме изсъхналите букети, за да се освободим от проблеми и негативна енергия

По-логично и по-удобно да подаряваме саксийни цветя.
По-логично и по-удобно да подаряваме саксийни цветя.

Когато ни подарят цветя ни се иска да ги запазим колкото се може по-дълго, за да красят и освежават дома ни. Според едно от най-новите модни направления във фитотерапията – флоротерапията обаче е добре да изхвърляме изсъхналите букети, защото по този начин се освобождаваме от всички проблеми и натрупалата се негативна енергия, която цветята обират. Ето защо е по-логично и по-удобно да подаряваме саксийни цветя.
Колкото повече цветя, толкова по-добре за нас. Според специалистите в тази все още не много позната, но интересна област, ако имаме неразрешими душевни проблеми е добре да се приближаваме максимално до природата, защото тя има силата да лекува и пречиства, както душата, така и тялото.
Всъщност д-р Едуард Бах е първият, който вкарва в употреба терминът “флоротерапия”. Той установява, че цветята акумулират положителна енергия в себе си, докато растат и след като бъдат откъснати те я освобождават и така насищат пространството с положителна енергия. Специалистите смятат, че цветовете на растенията успокояват сетивата. Ароматите действат по същия начин. Те успяват да поддържат защитните сили на нашия организъм и влияят позитивно на нервната система. Всъщност по състоянието на цветята в саксиите можете да установите в какво емоционално и физическо състояние е техният собственик.
Флоротерапевтите смятат, че ароматът на мушкатото облекчава и благоприятства за добрия сън, а миризмата на мента премахва умората и притежава съдоразширяващ ефект. Розмаринът пък помага на хората със заболявания на дихателните пътища.

Различните цветове оказват въздействие върху човека.
Различните цветове оказват въздействие върху човека.

Няма спор, че различните цветове оказват въздействие върху човека. Жълтото е цветът на слънцето, новия ден, бъдещето. Това е също цветът на очакването, щастието, топлината и уюта. Специалистите препоръчват жълтите и пъстри цветя при инфекциозни заболявания.
Червеният цвят се асоциира с кръвта, с първобитния инстинкт на ловеца. Стимулира нервната и хормоналната активност, стремежа към лидерство, волята за победа. Всяко цвете с червен оттенък помага при болести на вътрешните органи. Добър избор за кухнята е червени рози или друг ален букет, защото може да повиши апетита.
Можем да пробудим качества като целеустременост и упоритост ако заложим на зеленото. Растенията с широки листа и наситено зелен цвят способстват за логическото мислене.
Със синият цвят, който се смята за символ на нощта, можем да постигнем умиротворение, отпускане и покой. Той настройва хората да се обърнат към себе си. Затова “студените” оттенъци на цветята помагат да се намали агресивността. Съветът на флоротерапевтите е да се поставя букет от светлосини цветя в стаята, където човек прекарва най-много време.
Белият цвят е въздух, вода, чисти помисли и дела. Ето защо белите цветя се препоръчват на хората, които страдат от различни емоционални проблеми.

Общо
Заглавие
По цветята ще познаете емоционалното и физическо състояние на човека
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker